Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ranskalainen äyriäisgalette

Galette on ranskalainen rento ja rustiikkinen avopiirakka. Tässä ohjeessa sen sisään kätkeytyy äyriäisiä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Pohja:

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 1 dl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl vettä

Täyte:

  • 2 prk (à 150 g) ranskankermaa
  • 2 dl juustoraastetta
  • ½ sitruunankuori
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl katkarapuja
  • 200 g lohta
  • ½ purjoa
  • 2 rkl ruohosipulia
  • 1 punainen chili

Päälle:

  • tuoretta tilliä
  • ½ tl roseepippuria

Valmistusohje

Ranskalainen äyriäispiiras – peltigalette äyriäisillä leivotaan helposti näin:

1. Sekoita jauhot ja suola kulhos­sa. Lisää öljy ja vesi. Sekoita tai­kina tasaiseksi, älä vaivaa.

2. Muotoile taikina palloksi ja kauli jauhotetun leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi.

3. Sekoita ranskankerman jouk­koon juustoraaste ja sitruunan­ kuori ja mehu. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Laita kylmään odottamaan.

4. Sulata ravut. Nypi lohi ruo­dottamaksi ja leikkaa kuutioiksi. Halkaise ja pese purjo ja hienon­na. Hienonna ruohosipuli ja chili.

5. Levitä ranskankerma taiki­nan päälle, jätä reunoilta vajaak­si. Lisää ranskankerman päälle ravut, lohi, purjo, ruohosipuli ja chilit. Taita taikinan reunat täyt­teen päälle.

6. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Lisää valmiin galetten päälle tuoretta tilliä ja rouhittua roseepippuria.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Suolaisia piirakoita kahvipöytään:

kantarelli-omena-gruyerejuustopiirakka

Kantarelli-omena-gruyerejuustopiirakka

blinipiirakka
© Tiina Rantanen

Blonditiinan blinipiirakka

lohikulibjaka eli lohipiirakka

Lohikulibjaka eli lohipiirakka

Anna.fi: Lammasgalettet


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ranskalainen äyriäisgalette

Sinun täytyy kommentoidaksesi.