Reseptit

Ranskalaiset höyryomenat

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 4 omenaa
  • (1/2 sitruunan mehu)
  • 4 kuivattua aprikoosia
  • 4 kuivattua luumua
  • 1-2 rkl rusinoita
  • 0.5 tl vaniljasokeria
  • 0.3 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 tl kanelia
  • ripaus hienonnettua anista tai tähtianis
  • 1-2 rkl hunajaa
  • (2 vaniljatankoa, 4 kanelitankoa, 1 rkl pinjansiemeniä)

Valmistusohje

Ranskalaiset höyryomenat
  1. Höyrytä kuivattuja hedelmiä kerroskattilan höyryosassa noin 10 minuuttia.
  2. Leikkaa sillä aikaa pestyistä omenista ”hattu” pois ja jätä siihen kanta koristeeksi. Koverra varovasti siemenkota ja hieman hedelmälihaa pois teelusikalla, palloraudalla tai kaarevateräisellä greippiveitsellä. Hienonna hedelmäliha ja lisää siihen vähän sitruunamehua mausteeksi ja tummumista estämään.
  3. Leikkaa aprikoosit ja luumut pieniksi kuutioiksi ja sekoita hienonnetun omenan joukkoon. Lisää rusinat, mausteet ja hunaja.
  4. Täytä omenat seoksella. Aseta ”hatut” kanneksi.
  5. Nosta omenat höyrykattilaan ja anna kypsyä höyryssä noin 10 minuuttia. Omenat saavat kypsyä pehmeiksi ja kuori läpikuultavaksi, mutta varo höyryttämästä niitä kuitenkaan liikaa, etteivät omenat hajoa. Kypsymisaika riippuu omenalajikkeesta.
  6. Tarjoa haaleina vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
  • Suuremman määrän höyryomenia valmistat kätevästi höyrymehustimessa.
  • Alkuperäisen ranskalaisen ohjeen mukaan (Pomme aux fruits secs et aux epices) jokaiseen omenaan painetaan pystyyn pari halkaistua vaniljatangon palaa, kanelitanko, pala tähtianista ja muutama pinjansiemen.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ranskalaiset höyryomenat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.