Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Raparperi-ananaschutney

Raparperi-ananaschutney hurmaa hedelmäisellä mausteisuudellaan. Sopii tarjoiltavaksi vaikkapa grillattujen lihojen, kuten possun kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Raparperi-ananaschutney

  • 500 g raparperia
  • 200 g sipulia
  • 1 tuore ananas
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl inkiväärisiirappia tai 1 rkl raastettua inkivääriä ja 1 dl hunajaa
  • makeaa chilikastiketta
  • ½ dl väkiviinaetikkaa
  • 1 kanelitanko
  • 1 rkl kokonaisia mausteneilikoita
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Raparperi-ananaschutney tehdään helposti näin:

  1. Huuhdo ja paloittele raparperin varret. Silppua sipuli. Kuori ja paloittele ananas.
  2. Kietaise kaneli ja neilikat sideharsoon tai teräslankaiseen maustepalloon.
  3. Mittaa kaikki ainekset kattilaan, kiehauta ja hauduta puolisen tuntia. Nosta maustenyytti kattilasta.
  4. Kaada raparperi-ananaschutney kuumiin, puhtaisiin, pienikokoisiin lasitölkkeihin ja sulje tiiviillä kannella.

Lue myös Anna.fi: Calvadosilla maustettu hedelmächutney


Kommentoi

Kommentoi juttua: Raparperi-ananaschutney

Sinun täytyy kommentoidaksesi.