Raparperi-ananaschutney
Raparperi-ananaschutney hurmaa hedelmäisellä mausteisuudellaan. Sopii tarjoiltavaksi vaikkapa grillattujen lihojen, kuten possun kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Raparperi-ananaschutney
- 500 g raparperia
- 200 g sipulia
- 1 tuore ananas
- 1 ½ dl sokeria
- 1 dl inkiväärisiirappia tai 1 rkl raastettua inkivääriä ja 1 dl hunajaa
- makeaa chilikastiketta
- ½ dl väkiviinaetikkaa
- 1 kanelitanko
- 1 rkl kokonaisia mausteneilikoita
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Raparperi-ananaschutney tehdään helposti näin:
- Huuhdo ja paloittele raparperin varret. Silppua sipuli. Kuori ja paloittele ananas.
- Kietaise kaneli ja neilikat sideharsoon tai teräslankaiseen maustepalloon.
- Mittaa kaikki ainekset kattilaan, kiehauta ja hauduta puolisen tuntia. Nosta maustenyytti kattilasta.
- Kaada raparperi-ananaschutney kuumiin, puhtaisiin, pienikokoisiin lasitölkkeihin ja sulje tiiviillä kannella.
Lue myös Anna.fi: Calvadosilla maustettu hedelmächutney
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raparperi-ananaschutney