Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Raparperijuoma

Raparperijuoma säilöö kesän maun talteen. Mausta raparperijuoma haluamallasi tavalla esimerkiksi mintulla, vaniljalla, kanelilla tai inkiväärillä ja lisää sokeria oman makusi mukaan.

Ainekset

Raparperijuoma:

  • 1 kg raparperinvarsia
  • 2 sitruunaa
  • 1 nippu mintunoksia, kanelitanko, vaniljatanko tai pala tuoretta inkivääriä
  • 3 l keitettyä vettä
  • 4 dl sokeria (puolet tummaa sokeria)

Valmistusohje

 

  1. Huuhdo raparperinvarret. Paloittele alkukesän nuoret varret sellaisenaan, paksukuoriset varret on hyvä kuoria.
  2. Kiehauta vesi. Lisää joukkoon mausteet sekä kuoritut, viipaloidut sitruunat ja sokeri. Keitä kymmenisen minuuttia. Kaada liemi paloiteltujen raparperien päälle ja anna maustua kylmässä pari vuorokautta.
  3. Siivilöi pullota ja pullota raparperijuoma. Tarjoa raparperijuoma janojuomana sitruunanmakuisella kivennäisvedellä tai vedellä laimennettuna. Raparperipaloja voi käyttää leivonnaisten täytteenä tai tarjota jäätelön kera.

Katso myös: Raparperijuoma virkistää

Anna.fi/ruoka: Raparperimehu

 

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Raparperijuoma

Sinun täytyy kommentoidaksesi.