Riisipuuro
Riisipuuro kuuluu jouluun. Kanelilla maustettu, hitaasti haudutettu riisipuuro maistuu suloisen pehmeältä jouluaaton aamiaisella. Voit keittää puuron täysmaitoon tai vaikkapa kookos-tai kauramaitoon makusi mukaan. Katso testattu riisipuuro-resepti.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Riisipuuro:
- 2 dl vettä
- 1 rkl voita
- 1 l maitoa
- 2 dl puuroriisiä
- 1 tl suolaa
- (1 kanelitanko)
- 1 kuorittu manteli
Valmistusohje
Riisipuuro keitetään helposti näin:
- Kiehauta vesi ja voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää maito ja anna sen kiehahtaa. Lisää riisit ja anna kiehua koko ajan hyvin sekoittaen 5-10 minuuttia. Mukaan voit lisätä makua antamaan kanelitangon.
- Pienennä lämpöä ja anna puuron hautua kannen alla miedolla lämmöllä tai mieluimmin vesihauteessa puurokattilassa noin tunnin ajan. Sekoita puuroa silloin tällöin pohjaa pitkin käännellen. Älä sekoita liian voimallisesti, muuten puurosta voi tulla liisterimäistä.
- Mausta vasta valmis riisipuuro suolalla. Lisää onnea tuottava manteli ja tarjoa riisipuuro kuumana sokerin, kanelin ja maidon kanssa.
Vinkit: Kokeile myös uuniriisipuuroa. Se on herkkusuun valinta ja sopii kiireettömään hetkeen. Riisipuuron kyljessä maistuu myös perinteinen luumukiisseli.
Lue myös Anna.fi: Näin teet sekahedelmäkiisselin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Riisipuuro
Ihanaa puuroa lapsuudesta asti. Tällä reseptillä se tulaa tosi herkullista. Siitä voi tehdä myös karjalanpiirakoita .