Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Riisivanukas

Italialaisessa paistetussa riisivanukkaassa maistuu kaneli sekä sitruunan- ja appelsiinikuori. Vanukkaan lisukkeeksi sopii kermavaahto ja raikkaat marjat.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 l punaista Kiehu-maitoa (Valio)
  • 1 kanelitanko
  • 4 kananmunaa
  • 2 ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniliinisokeria
  • 2 sitruunan kuori
  • 2 appelsiinin kuori
  • tomusokeria koristeluun

Lisäksi

  • kermavaahtoa
  • marjoja

Valmistusohje

1. Keitä riisiä maidossa paksupohjaisessa kattilassa kanelitangon kanssa noin 20 minuuttia, 5 minuutin välein sekoittaen. Jäähdytä, poista kanelitanko.

2. Kuumenna uuni 175 lämpöasteeseen. Sekoita riisin joukkoon munat, sokerit ja hyvin pestyn sitruunan ja appelsiinin kuoriraasteet.

3. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka (22–24 cm) ja kaada riisiseos pohjalle. Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Jäähdytä.

4. Nosta riisivanukas tarjoiluvadille ja koristele pinta tomusokerilla. Tarjoa löysäksi vatkatun kerman ja marjojen kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 7/17.

Kokeile myös näitä herkullisia jälkiruokia:

sitruunainen pullavanukas

Sitruunainen pullavanukas

maukas pullavanukas

Maukas pullavanukas

helppo jouluvanukas

Helppo jouluvanukas

Ruoka.fi: Riisivanukas


Kommentoi

Kommentoi juttua: Riisivanukas

Sinun täytyy kommentoidaksesi.