Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rosmariini-oliiviöljykakku

Mehevä kahvikakku saa makua rosmariinista, oliiviöljystä ja sitruunasta. Yksinkertaisen tyylikäs kakku on mainio valinta joulun kahvipöytään.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
25  annosta

Ainekset

  • 1 oksa tuoretta rosmariinia
  • 4 kananmunaa
  • 2 ½ dl sokeria
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 2 sitruunan raastettu kuori
  • ½ dl sitruunamehua
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 200 g kermaviiliä

Vuokaan

  • voita tai margariinia
  • korppujauhoja

Pinnalle

  • rosmariininoksa
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Riivi rosmariininoksasta lehdet irti ja hienonna pienen pieniksi muruiksi. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Sekoita munavaahtoon kuivat aineet, sitruunankuoriraasteet, rosmariinisilppu, sitruunamehu, oliiviöljy ja kermaviili.

3. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka. Valuta taikina vuokaan.

4. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Anna kakun jäähtyä hetki, kumoa ja jäähdytä kakku huolella. Koristele rosmariinoksalla ja tomusokerilla.

Lisää herkullisia kahvikakkuja: Kurpitsakakku Mummin kakku Helppo maustekakku Ruoka.fi: Karpalokakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rosmariini-oliiviöljykakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.