Rosmariini-oliiviöljykakku
Mehevä kahvikakku saa makua rosmariinista, oliiviöljystä ja sitruunasta. Yksinkertaisen tyylikäs kakku on mainio valinta joulun kahvipöytään.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 25 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 1 oksa tuoretta rosmariinia
- 4 kananmunaa
- 2 ½ dl sokeria
- 6 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 2 sitruunan raastettu kuori
- ½ dl sitruunamehua
- 2 dl oliiviöljyä
- 200 g kermaviiliä
Vuokaan
- voita tai margariinia
- korppujauhoja
Pinnalle
- rosmariininoksa
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Riivi rosmariininoksasta lehdet irti ja hienonna pienen pieniksi muruiksi. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Sekoita munavaahtoon kuivat aineet, sitruunankuoriraasteet, rosmariinisilppu, sitruunamehu, oliiviöljy ja kermaviili.
3. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka. Valuta taikina vuokaan.
4. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Anna kakun jäähtyä hetki, kumoa ja jäähdytä kakku huolella. Koristele rosmariinoksalla ja tomusokerilla.
Lisää herkullisia kahvikakkuja: Kurpitsakakku Mummin kakku Helppo maustekakku Ruoka.fi: Karpalokakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rosmariini-oliiviöljykakku