Sahrami-kampasimpukat
Sahrami-kampasimpukat saavat ihanan maun valkosipulilla maustetusta marinadista. Nopea grillaus tekee näistä simpukoista vastustamattomat alkupalat.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
Ainekset
Sahrami-kampasimpukat
- 8 kpl kampasimpukkaa
marinadi:
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl valkoviiniä
- ripaus sahramia
- 1 pieni salottisipuli
- veitsenkärjellinen hienonnettua valkosipulia
- ripaus suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
Sahrami-kampasimpukat grillataan näin helposti:
Sahrami-kampasimpukat sopivat juhla-aterialle. Kampasimpukoiden liha on kiinteää ja valkoista. Alkupalaksi riittää usein 2–3 simpukkaa. Kampasimpukoita myydään sekä tuoreena että pakastettuna. Pakastetut kampasimpukat ovat lähes aina tarjolla hyvin varustetuissa kaupoissa. Tuoreita kampasimpukoita löytää esimerkiksi kauppahalleista ja isompien kauppojen kalatiskeiltä.
1. Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja anna kampasimpukoiden maustua noin 15 minuuttia ennen grillausta.
2. Valuta marinadi pois ja grillaa simpukoita nopeasti kuumalla pannulla tai parilalla molemmin puolin.
3. Tarjoa sahrami-kampasimpukat juhla-aterian alkupalana.
Lue myös Anna.fi: Juhlavat alkupalat kampasimpukoista syntyvät yllättävän helposti kotonakin – kokosimme vinkit ja ohjeet, joilla onnistut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sahrami-kampasimpukat