Seitikeitto
Seitikeitto maustetaan kurkumalla ja aateloidaan kookosmaidolla. Nopea ja ruokaisa kalakeitto syntyy vaivatta myös arki-iltana. Pakasteseitikuutiot voi kätevästi lisätä keittoon lopuksi, kun kaikki maut ovat jo kohdillaan.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Seitikeitto
- 4 perunaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 1 chili
- 2 rkl raastettua inkivääriä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl kurkumaa
- 1 l vettä
- 2 kalaliemikuutiota
- 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
- 300 g pakasteseitiä
- 200 g pakasteherneitä
- 1 limetti
Valmistusohje
Seitikeitto valmistuu helposti näin:
- Kuori ja leikkaa neljä perunaa pieniksi kuutioiksi, hienonna kaksi valkosipulinkynttä, sipuli ja chili. Raasta kaksi ruokalusikallista inkivääriä.
- Kuumenna kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä kattilassa. Paista sipuleita ja chiliä 1–2 minuuttia, lisää inkivääri ja teelusikallinen kurkumaa, paista vielä hetki. Lisää litra vettä, kaksi kalaliemikuutiota, tölkki eli 400 millilitraa kookosmaitoa ja perunat. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 15 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä.
- Kuutioi 300 grammaa pakasteseitiä. Lisää kattilaan jäiset kalakuutiot ja 200 grammaa pakasteherneitä, keitä 5 minuuttia. Purista keittoon mausteeksi yhden limetin mehu.
Vinkki! Tarjoa seitikeitto yön yli sämpylöiden kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 23/2023.
Lue myös Anna.fi: Pakastekalakeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Seitikeitto