Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Seitikeitto

Seitikeitto maustetaan kurkumalla ja aateloidaan kookosmaidolla. Nopea ja ruokaisa kalakeitto syntyy vaivatta myös arki-iltana. Pakasteseitikuutiot voi kätevästi lisätä keittoon lopuksi, kun kaikki maut ovat jo kohdillaan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Seitikeitto

  • 4 perunaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 1 chili
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 l vettä
  • 2 kalaliemikuutiota
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 300 g pakasteseitiä
  • 200 g pakasteherneitä
  • 1 limetti

Valmistusohje

Seitikeitto valmistuu helposti näin:

  1. Kuori ja leikkaa neljä perunaa pieniksi kuutioiksi, hienonna kaksi valkosipulin­kynttä, sipuli ja chili. Raasta kaksi ruokalusikallista inkivääriä.
  2. Kuumenna kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä kattilassa. Paista sipuleita ja chiliä 1–2 minuuttia, li­sää inkivääri ja teelusikallinen kurkumaa, paista vielä hetki. Lisää litra vettä, kaksi kalaliemikuutiota, tölkki eli 400 millilitraa kookosmaitoa ja perunat. Kuumenna kie­huvaksi ja keitä 15 minuuttia, tai kun­nes perunat ovat kypsiä.
  3. Kuutioi 300 grammaa pakasteseitiä. Lisää kattilaan jäi­set kalakuutiot ja 200 grammaa pakasteherneitä, keitä 5 minuuttia. Purista keittoon maus­teeksi yhden limetin mehu.

Vinkki! Tarjoa seitikeitto yön yli sämpylöiden kera.

seitikeitto

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 23/2023.

Lue myös Anna.fi: Pakastekalakeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Seitikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.