Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Shakshuka

Shakshuka valmistetaan hyydyttämällä munia tomaatti-sipulikastikkeen päälle ja ripottelemalla päälle lehtipersiljaa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Shakshuka:

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 pihvitomaattia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 200 g fetajuustoa
  • 4 kananmunaa

Päälle

  • tuoretta lehtipersiljaa
  • oliiviöljyä
  • ruohittua mustapippuria
  • tuoretta leipää

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja kuutioi tomaatit. Kuullota sipuleita öljytyllä pannulla noin 3 minuuttia. Lisää hienonnetut valkosipulit ja kuullota vielä minuutti. Lisää kuutioidut tomaatit ja kuivamausteet. Laita kansi päälle ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, sekoita pari kertaa hauduttamisen aikana. Lisää kuutioitu fetajuusto.

2. Tee pannulle neljä ”kuoppaa”. Riko kananmunat omaan koloon tomaattikastikkeen päälle. Anna hautua kannen alla noin 8–10 minuuttia, riippuen miten kypsiä kananmunia haluat.

3. Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla, oliiviöljyllä ja rouhitulla mustapippurilla. Nosta brunssipöytään ja dippaa tuoretta leipää kastikkeeseen.

Lisää reseptejä: Papu-vuohenjuustomunakas Nokkos-parsapannukakku Ruoka.fi: Brunssipiiras


Kommentoi

Kommentoi juttua: Shakshuka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.