Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Siemenkeksit

Erilaiset siemenkeksit ja -näkkärit ovat helppoutensa ja terveellisyytensä vuoksi monen mieleen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
35  annosta

Ainekset

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl spelttijauhoja
  • ½ tl fenkolinsiemeniä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl voimakasta juustoraastetta
  • 1 kananmuna
  • 75 g voita

Pinnalle:

  • 1 kananmuna
  • 2 dl erilaisia siemeniä

Valmistusohje

1. Sekoita jauhojen joukkoon morttelissa murskatut fenkolisiemenet, leivinjauhe, suola ja juustoraaste. Lisää kanamuna ja voi. Nypi tasaiseksi taikinaksi. Kääri kelmuun ja nosta noin tunniksi viileään.

2. Kauli taikina kahden kelmun välissä ohueksi levyksi. Poista varoen toinen kelmu. Painele haluamasi muotoisella piparimuotilla kuvioita, ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille.

3. Voitele keksit kananmunalla ja ripottele pinnalle haluamiasi siemeniä. Paista uunin keskitasolla 175 lämpöasteessa noin 12 minuuttia.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Lisää suolaisia keksejä naposteltavaksi:

juustokeksit

Helpot juustokeksit

suolaiset vuohenjuustokeksit

Suolaiset vuohenjuustokeksit

parmesaani rosmariini keksit resepti

Parmesaani-rosmariinikeksit

Ruoka.fi: Mureat juustokeksit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Siemenkeksit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.