Reseptit

Siemenleipä

Ainekset

juuri

  • 4 dl vettä
  • 10 g hiivaa
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 2 dl grahamjauhoja

Lisäksi

  • 2 rkl siirappia
  • 1-2 tl suolaa
  • 2 rkl vettä
  • 15 g hiivaa
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 10-11 dl vehnäjauhoja

Pinnalle

  • 1 kananmuna
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 2 rkl unikonsiemeniä

Valmistusohje

Siemenleipä

Siemenleipä sopii hyvin evääksi retkelle. Taikinaan laitettavat auringonkukansiemenet ja leivän päälle ripoteltavat seesaminsiemenet antavat leivälle rakennetta.

Ohjeella leivot kaksi vuokaleipää.

1. Liota viileään, 20-asteiseen veteen hiiva ja sekoita joukkoon ruisjauhot ja grahamjauhot. Anna taikinan seistä huoneenlämmössä kuusi tuntia.

2. Sekoita juuren joukkoon siirappi, suola ja lämpimän veden joukkoon liotettu hiiva sekä auringonkukansiemenet. Alusta taikinaan vehnäjauhot. Anna kohota kaksinkertaiseksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä paloista pehmeitä rullia. Nosta kohoamaan reilun litran vetoisiin leipävuokiin. Anna kohota 15 minuuttia.

4. Voitele leivän pinnat kananmunalla ja ripottele päälle siemenet. Vedä terävällä veitsellä muutama viilto leivän pintoihin.

5. Paista siemenleipää ensin 250-asteisessa uunin alatasossa 15 minuuttia. Laske sitten lämpötila 200-asteeseen ja jatka paistamista vielä 25-30 minuuttia. Anna siemenleivän jäähtyä ritilällä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Siemenleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.