Sinisimpukat
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
- 1 kg sinisimpukoita
- 2 porkkanaa
- 2 juuripersiljaa tai 1 palsternakka
- ½ selleriä tai 3 sellerin vartta
- 1 iso sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 3 rkl öljyä
- 1 tl sahramia
- noin 5 dl kuivaa valkoviiniä (Sauvignon Blanc)
- 5 dl kalalientä (tai vettä ja kala- tai äyriäisfondia)
- 1 nippu persiljaa
- pari timjamin oksaa
Valmistusohje
Sinisimpukat ovat hienostunutta tarjottavaa juhla-aterialla. Sahrami ja kuiva valkoviini tuovat ruokaan ylellisyyttä. Simpukat voi tarjota sellaisenaan tai juuresten kanssa.
1. Huuhdo ja harjaa simpukat. Tarkista, että kaikki simpukat ovat eläviä ja ne ovat kiinni. Kopauttamalla kahta simpukkaa vastakkain auenneetkin sulkeutuvat.
2. Kuori ja kuutioi juurekset. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilppu öljyssä. Lisää joukkoon sahrami, simpukat, juurekset, viini ja kalaliemi sekä persilja ja timjami.
3. Keitä, kunnes simpukat aukeavat. Tarkista, että kaikki simpukat ovat auenneet. Tarjoa sinisimpukat liemineen joko juuresten kera tai ilman.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sinisimpukat