Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sitruunapitko

Sitruunapitko on mehevä ja maukas vuokapulla, joka täytetään tuorejuustolla ja sitruunatahnalla. Ison pitkon sijaan voit leipoa myös sitruunaisia vuokapullia.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Sitruunapitko

  • 5 dl maitoa
  • 50 g tuoretta hiivaa tai
  • 2 pussia kuivahiivaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • (1 rkl vaniljasokeria)
  • 200 g margariinia tai voita
  • n. 1kg (15 dl) vehnäjauhoja

Täyte

  • 200 g sitruunan- tai appelsiinin-makuista tuorejuustoa (Viola)
  • 3 rkl Lemon curd -tahnaa

Voiteluun

  • kananmuna

Pinnalle

  • 4 dl 4 dl tomusokeria
  • 2 rkl sitruunamehua tai -vettä

Valmistusohje

Sitruunapitko leivotaan näin:

1. Käytä taikinaan huoneenlämpöisiä aineksia. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

2. Lisää joukkoon munat, sokeri ja mausteet. Älä kumoa joukkoon koko jauhomäärää kerralla, vaan lisää niitä vähitellen koko ajan hyvin alustaen. Lisää lopuksi huoneenlämmössä pehmennyt tai juokseva rasva. Alusta, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Mitä pehmeämpi taikina, sitä muhevampi pulla!

3. Peitä pullataikina pyyhkeellä ja anna taikinan kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa noin puoli tuntia. Mikroaaltouuni on hyvä kohotuspaikka pullataikinalle.

4. Tätä ohjetta varten tarvitset pullataikinasta noin puolet, joten jaa taikina kahteen osaan. Tee toisesta osasta taikinaa vaikkapa voisilmäpullia!

5. Kumoa pullataikina jauhotetulle leivinlaudalle ja vaivaa siitä ilmakuplat. Kauli taikinapala suorakaiteen muotoiseksi (40 x 30 cm) levyksi.

6. Sekoita sitruunatahna tuorejuustoon ja levitä seos taikinalevylle. Kääri rullaksi ja leikkaa paloiksi.

7. Ota pieni taikinapala ja kauli se pohjaksi voideltuun leipävuokaan. Lado kääröstä leikatut pullapalat limittäin kahteen kerrokseen vuokaan, ja anna kohota noin 20 minuuttia. Voit paistaa palat myös paperivuoissa täytepulliksi.

8. Voitele sitruunapitko kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, pikkupullia 250 asteessa 10 minuuttia.

9. Koristele jäähtynyt sitruunapitko tomusokerista ja sitruunamehusta tai vedestä sekoitetulla kuorrutteella.

 

Kokeile myös muita ihania pullareseptejä:

Tahmeat herkkupullat

Voisilmäpullat

mustikkaboston

Mustikkapullat

Mantelihyrrät, pullat

Mantelihyrrät

Kookos-omena-pulla

Ruoka.fi: kookos-omena-pullat

 

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunapitko

Sinun täytyy kommentoidaksesi.