Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Spagetti bolognese

Spagetti bolognese on koko perheen suosikki. Pastakastikkeen oikea maku tulee kasviksista, punaviinistä ja yrteistä. Salaisuus on viinin ja tomaatinhappamuuden taittavassa sokeriripauksessa ja pitkässä haudutusajassa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Spagetti bolognese

  • 1-2 sipulia
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 4 pekoniviipaletta
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 porkkanaa
  • pala selleriä
  • 500 g jauhelihaa
  • 2 dl punaviiniä
  • 800 g tomaattimurskaa
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 rkl oreganoa tai basilikaa
  • 2 tl timjamia
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 500 g spagettia
  • 1 rkl parmesaania

Valmistusohje

Spagetti bolognese tehdään helposti näin:

  1. Silppua pekoni, sipuli ja valkosipulinkynnet ja raasta kuoritut juurekset. Ruskista pekoni, lisää öljy ja sipulit. Kuullota sipulit rasvassa. Lisää joukkoon jauheliha ja paahda koko ajan sekoitellen muruiseksi seokseksi.
  2. Lisää viini, juuresraaste, tomaattimurska ja mausteet. Anna hautua kannen alla miedolla lämmölläainakin kaksi tuntia, mieluiten jopa kuusi tuntia.
  3. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita ja tarjoa spagetin kanssa. Viimeistele spagetti bolognese parmesaaniraasteella.

Lue myös: 10 x paras jauheliharuoka –  koko perheen suosikit

Lue myös Anna.fi: 5 erilaista tapaa tehdä maukas jauhelihakastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Spagetti bolognese

Tarkennusta lihaan, kiitos

Erinomainen resepti. Itse käytän sellerin tilalla palsternakkaa, makuasia.

Toivoisin jauheliharesepteihin tarkempaa tietoa käytettävästä lihasta, nykyään kun jauhelihaa löytyy joka lähtöön. Eli esim suositellaanko nautaa/nauta-sikaa/sika-nautaa ja miten rasvaista (10%/15%/20%/30%?).

Sinun täytyy kommentoidaksesi.