Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklaapuuro

Suklaapuuro on oikea suklaapuuro, sillä sekaan raastetaan tummaa suklaata. Päälle kootaan keko herkkuja pähkinöistä suklaaseen ja banaaniin.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Suklaapuuro

  • 1 l maitojuomaa tai täysmaitoa (esim. Kiehu)
  • 1 ½ dl mannasuurimoita (tavallisia tai spelttimannaa)
  • ¾ dl sokeria
  • 50 g raastettua tummaa suklaata
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa

Päälle

  • 50 g raastettua tummaa suklaata
  • 6 rkl kookoslastuja
  • 6 rkl pähkinärouhetta
  • 2 rkl kaakaonibsejä
  • 1 banaani viipaloituna
  • 6 rkl vaahterasiirappia

Valmistusohje

Suklaapuuro tehdään helposti näin:

1. Sekoita puolitoista desilitraa mannasuurimoita, 3/4 desilitraa sokeria, 50 grammaa raastettua tummaa suklaata ja yksi teelusikallinen vaniljasokeria kulhossa.

2. Kuumenna yksi litra maitojuomaa kiehuvaksi isossa paksupohjaisessa kattilassa ja vispaa joukkoon mannasuurimot. Alenna lämpöä.

3. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan puuhaarukalla pohjaa myöten sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes puuro paksuuntuu. Mausta puolikkaalla teelusikallisella suolaa. Nosta kattila liedeltä ja anna puuron hautua kannen alla vielä toiset viisi minuuttia.

4. Koristele suklaapuuro raastetulla tummalla suklaalla, kookoslastuilla, pähkinärouheella, kaakaonibseillä ja viipaloiulla banaanilla. Lorauta päälle lopuksi vaahterasiirappia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 1/2022.

Lue myös: Puurosta puhtia päivään – kokosimme hyvän olon trendiherkut aamiaiselle, lounaaksi ja iltapalaksi

Lue myös Anna.fi: Kaurapuuro aloittaa päivän lempeästi – 5 ohjetta, jotka saavat sinut odottamaan aamua vesi kielellä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaapuuro

Sinun täytyy kommentoidaksesi.