Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maa-artisokkakeitto ja macadamiagranola

Samettisen pehmeä sienikeitto saa purutuntumaa macadamiapähkinä-granolasta.

Ainekset

Suppilovahverokeitto:

  • 250 g suppilovahveroita
  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl voita
  • 500 g maa-artisokkia
  • 1 l kasvislientä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 dl kuohukermaa

Lisäksi

  • 2 rkl hienonnettua korianteria

Macadamiagranola

  • 70 g macadamiapähkinöitä
  • 1 ½ dl kaurahiutaleita
  • ½ dl kurpitsansiemeniä
  • 1 rkl kookossokeria
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • ¼ tl savupaprikajauhetta
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl hunajaa

Valmistusohje

Suppilovahvero-maa-artisokkakeitto ja macadamia-granola tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin granola. Rouhi pähkinät ja sekoita kulhossa kaurahiutaleiden, siemenien, sokerin ja mausteiden kanssa. Lisää öljy ja hunaja, sekoita tasaiseksi. Levitä seos leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda uunissa 175 asteessa 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes suurin osa nesteistä on haihtunut. Lisää voinokare ja sipulit. Anna hetki pehmentyä. Kuori ja paloittele maa-artisokat.

3. Kiehauta kattilassa kasvisliemi ja nosta maa-artisokat liemeen. Lisää sieni-sipuliseos, suola ja pippuri. Keitä, kunnes maa-artisokat ovat täysin kypsiä. Lisää kerma ja soseuta keitto. Kiehauta uudelleen ja tarkasta maku. Tarjoile macadamiagranolan ja hienonnetun korianterin kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 17/17.

Kielenvievät suppilovahverokeitot teet myös näillä ohjeilla:

suppilovahverokeitto

Suppilovahverokeitto

suppilovahverokeitto

Suppilovahvero-porokeitto

keltainen suppilovahverokeitto

Keltainen suppilovahverokeitto

Ruoka.fi: Tomaattinen suppilovahverokeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maa-artisokkakeitto ja macadamiagranola

Sinun täytyy kommentoidaksesi.