Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sveitsiläinen lihamureke

Sveitsiläiseksi lihamurekkeen tekee juusto. Käytä siihen voimakkaanmakuista juustoa: appenzelleriä, gruyerea tai emmentalia.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 800 g jauhelihaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 3 dl vettä
  • 2 pussia Ranskalainen sipulikeitto -aineksia
  • 2 kananmunaa

Lisäksi

  • 150 g appenzeller-, gruyere- tai emmentaljuustoa

Valmistusohje

  1. Turvota korppujauhoja  ja sipulikeittoaineksia nesteessä viitisen minuuttia. Lisää joukkoon jauheliha ja muna. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Muotoile mureketaikina kostein käsin leivinpaperille vuokaleivän muotoon.
  3. Leikkaa juusto puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja pistele tangot mureketaikinaan kauniiseen riviin.
  4. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
  5.  Tarjoa lohkoperunoiden, Hasselbackan perunoiden tai perunasoseen kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sveitsiläinen lihamureke

Sinun täytyy kommentoidaksesi.