Tillipesto
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 1 dl pinjansiemeniä
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 2 nippu tilliä
- ripaus mustapippuria
- yhden sitruunan raastettu kuori
- 2 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
- Paahda pinjansiemeniä kuumalla kuivalla pannulla ilman rasvaa kunnes ne saavat hieman väriä.
- Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimella, monitoimikoneella tai sauvavatkaimella tasaiseksi tahnaksi. Öljyn määrää lisäämällä saat ohuempaa kastiketta. Tarjoile tillipestoa lohikeiton kera. Pesto säilyy jääkaapissa noin viikon.
- Tillipesto sopii sellaisenaan esimerkiksi ruisleipätikkujen dippikastikkeeksi tai kalapastan kastikkeeksi.
- noin 2 dl valmista kastiketta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tillipesto