Reseptit

Toscakakku

Ainekset

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1.3 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 tl leivinjauhetta
  • 1 tölkki säilöttyä aprikoosia

kuorrutus:

  • 2 dl mantelilastuja
  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl aprikoosimehua
  • 2 rkl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Toscakakku
  1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja lisää joukkoon. Lisää paloitellut aprikoosit ja vähän lientä. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan 24-27 cm) ja paista 175 asteessa noin 35 minuuttia.
  2. Sekoita kuorrutusta varten kattilassa mantelilastut, rasva, sokeri, mehu ja vehnäjauhot. Kuumenna, kunnes seos sakenee. Älä keitä kuorrutusta.
  3. Ota kakku uunista hetkeksi ja valuta kuorrutus kakun päälle. Jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia tai kunnes kuorrutus on herkullisen värisen.
  • Aprikoosin asemesta sopii pieni tölkki ananasmurskaa.
  • Jos haluat uunipannun kokoisen toscakakun, tee kolminkertainen annos taikinaa ja kuorrutusta. Ison levyn voit leikata jäähtyneenä pieniksi suupaloiksi.
  • Kakku on laktoositon, kun käytät laktoositonta rasvaa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Toscakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.