Uunimakkaravuoka
Uunimakkaravuoka kätkee sisäänsä sadonkorjuun ihanimpia kasviksia. Kokeile kesäkurpitsaa ja eri kaaleja!
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Munaton
Ainekset
Uunimakkaravuoka
- 580 g lenkkimakkaraa
- 2 rkl sinappia
- 1 punasipuli
- 150 g juustoraastetta
Kasvispaistos
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 kesäkurpitsa
- 4 palmu- tai lehtikaalinlehteä
- ½ rku basilikaa
- ½ rku oreganoa
Lisäksi
- 300 g keitettyä makaronia
- 3 dl kasvislientä
Valmistusohje
Uunimakkaravuoka valmistuu helposti näin:
1. Keitä 300 grammaa makaroneja kypsiksi. Makaronin tilalla voi olla esimerkiksi keitettyjä perunoita pilkottuna.
2. Tee kasvispaistos. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Hienonna neljä lehteä palmu- tai lehtikaalia ja puoli ruukkua basilikaa sekä oreganoa. Kuumenna pannulla kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä. Lisää kaksi ruokalusikallista tomaattipyreetä ja sekoita. Lisää kesäkurpitsaraaste, kaali ja yrtit. Kuullota kasviksia pannulla noin viisi minuuttia. Sekoita ne makaronin joukkoon ja kaada seos uunivuokaan.
3. Ota paketti eli noin 580 grammaa lenkkimakkaraa. Poista makkarasta sen kuori ja tee muutama viilto pintaan. Viipaloi punasipuli. Purista hieman sinappia jokaiseen viiltoon ja työnnä sisään sipulia.
4. Asettele makkarat makaroni-kasvispaistoksen päälle ja ripottele päälle 150 grammaa juustoraastetta. Kaada makaronin päälle kolme desilitraa kasvislientä. Paista uunimakkaravuoka 225 asteessa uunin ylätasolla noin 20 minuuttia.
Vinkki! Tarjoa uunimakkaravuoka mehukkaan sellerisalaatin kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 19/2022.
Lue myös Anna.fi:Parhaat makkaraperunat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Uunimakkaravuoka