Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Uunimakkaravuoka

Uunimakkaravuoka kätkee sisäänsä sadonkorjuun ihanimpia kasviksia. Kokeile kesäkurpitsaa ja eri kaaleja!

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Uunimakkaravuoka

  • 580 g lenkkimakkaraa
  • 2 rkl sinappia
  • 1 punasipuli
  • 150 g juustoraastetta

Kasvispaistos

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 kesäkurpitsa
  • 4 palmu- tai lehtikaalinlehteä
  • ½ rku basilikaa
  • ½ rku oreganoa

Lisäksi

  • 300 g keitettyä makaronia
  • 3 dl kasvislientä

Valmistusohje

Uunimakkaravuoka valmistuu helposti näin:

1. Keitä 300 grammaa makaroneja kypsiksi. Maka­ronin tilalla voi olla esimerkiksi keitettyjä perunoita pilkottuna.

2. Tee kasvispaistos. Raasta kesä­kurpitsa karkeaksi raasteeksi. Hie­nonna neljä lehteä palmu- tai lehtikaalia ja puoli ruukkua basilikaa sekä oreganoa. Kuumenna pan­nulla kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä. Lisää kaksi ruokalusikallista tomaattipyreetä ja sekoita. Lisää kesäkurpitsaraaste, kaali ja yrtit. Kuullota kasviksia pan­nulla noin viisi minuuttia. Sekoita ne makaronin joukkoon ja kaada seos uunivuokaan.

3. Ota paketti eli noin 580 grammaa lenkkimakkaraa. Poista makkarasta sen kuori ja tee muutama viilto pintaan. Viipa­loi punasipuli. Purista hieman sinappia jokaiseen viiltoon ja työnnä sisään sipulia.

4. Asettele makkarat makaroni­-kasvispaistoksen päälle ja ripottele päälle 150 grammaa juustoraastetta. Kaada ma­karonin päälle kolme desilitraa kasvislientä. Paista uunimakkaravuoka 225 asteessa uunin ylätasolla noin 20 minuuttia.

uunimakkaravuoka

Vinkki! Tarjoa uunimakkaravuoka mehukkaan sellerisalaatin kera.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 19/2022.

Lue myös Anna.fi:Parhaat makkaraperunat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Uunimakkaravuoka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.