Valkosipuli-bruschetta
Tämä italialaisen keittiön yksinkertainen alkupala on nopeampi valmistaa kuin pikkupizzat ja maistuu hyvästä hiivaleivästä valmistettuna aina, arjessa ja juhlassa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Valkosipuli-bruschetta
- 8-10 viipaletta maalaishiivaleipää
- 2-3 kpl valkosipulinkynttä
- 4 rkl kylmäpuristettua rypsi- tai oliiviöljyä
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl valko-tai mustapippuria
Viimeistelyyn
- 2-3 oksaa tuoretta timjamia tai rosmariinia
Valmistusohje
Valkosipuli-bruschetta valmistuu helposti ja nopeasti näin:
- Paahda leipäviipaleet uunissa tai muurinpohjapannulla rapeiksi molemmin puolin.
- Hiero kuuman leivän pintaan valkosipulia, valuta päälle vähän hyvää öljyä. Pyöräytä mausteeksi kierros suola- ja pippurimyllystä ja tarjoa leivät kuumina.
- Viimeistele halutessasi valkosipuli-bruschetta tuoreella rosmariinilla tai timjamilla.
Vinkki: Bruschetta on alkupalojen klassikko – katso ideat perusohjeen muunteluun
Lue myös Anna.fi: Näin teet mehevän ja suussa sulavan valkosipulileivän helposti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valkosipuli-bruschetta