Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valkosipuli-bruschetta 

Tämä italialaisen keittiön yksinkertainen alkupala on nopeampi valmistaa kuin pikkupizzat ja maistuu hyvästä hiivaleivästä valmistettuna aina, arjessa ja juhlassa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Valkosipuli-bruschetta

  • 8-10 viipaletta maalaishiivaleipää
  • 2-3 kpl valkosipulinkynttä
  • 4 rkl kylmäpuristettua rypsi- tai oliiviöljyä
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl valko-tai mustapippuria

Viimeistelyyn

  • 2-3 oksaa tuoretta timjamia tai rosmariinia

Valmistusohje

Valkosipuli-bruschetta valmistuu helposti ja nopeasti näin:

Ensi nälkään bruschetta
  1. Paahda leipäviipaleet uunissa tai muurinpohjapannulla rapeiksi molemmin puolin.
  2. Hiero kuuman leivän pintaan valkosipulia, valuta päälle vähän hyvää öljyä. Pyöräytä mausteeksi kierros suola- ja pippurimyllystä ja tarjoa leivät kuumina.
  3. Viimeistele halutessasi valkosipuli-bruschetta tuoreella rosmariinilla tai timjamilla.
Valkosipuli-bruschetta
Brushcettan klassinen versio on molemmin puolin avotulella tai grillissä paahdettu leipäviipale, johon on paahtamisen jälkeen hierottu valkosipulia ja lisätty kostukkeeksi oliiviöljyä. Leivät maustetaan perinteisesti suolalla ja pippurilla. Kuva: Istockphoto

Vinkki: Bruschetta on alkupalojen klassikko – katso ideat perusohjeen muunteluun

Lue myös Anna.fi: Näin teet mehevän ja suussa sulavan valkosipulileivän helposti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosipuli-bruschetta 

Sinun täytyy kommentoidaksesi.