Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vietnamilainen kaali-yrttisalaatti

Rapsakka, vietnamilaisittain maustettu kaali-yrttisalaatti on täynnä makua. Salaatti sopii mainiosti buffapöytään, grilliruokien tai liharuokien kumppaniksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Vietnamilainen kaali-yrttisalaatti:

  • 1 (noin 450 g) pieni varhaiskaalikerä tai 1⁄2 kiinankaali
  • 2 porkkanaa
  • 1 pala retikkaa
  • 1 pieni salottisipuli
  • 2 dl hienonnettuja aasialaisia yrttejä, esim. vietnamilaista korianteria, mitzunaa, komatzuna tai minttua
  • 3 rkl suolapähkinöitä

Kastike:

  • 1 limetin mehu
  • 2 tl kalakastiketta
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 raastettu valkosipulinkynsi
  • 1 pala hienonnettua punaista chiliä
  • 1/6 tl suolaa
  • 1/6 tl sokeria

Valmistusohje

Vietnamilainen kaali-yrttisalaatti valmistuu näin helposti:

1. Halkaise kaali ja raasta juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Ydinosan voit suikaloida veitsellä suikaleiksi. Tai suikaloi kiinankaali veitsellä.

2. Kuori porkkanat ja retikka ja raasta juliennenraudalla ohuen ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa kuorittu salottisipuli ohuiksi suikaleiksi. Hienonna yrtit. Hienonna suolapähkinät karkeaksi rouheeksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

3. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään ja valuta kastike joukkoon. Sekoita huolella. Vietnamilainen kaali-yrttisalaatti saa maustua viileässä puolisen tuntia ennen tarjoilua, jotta maut tasaantuvat ja salaatti on täydellistä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/19.

Vinkki: Kokeile muitakin kaaliherkkuja, esimerkiksi kaalilaatikkoa tai muita kaaliruokia

Lue myös Anna.fi: Kaaleista syntyy edullisia ja maukkaita salaatteja – kokosimme parhaat ohjeet varhaiskaalista ruusukaaliin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vietnamilainen kaali-yrttisalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.