Vietnamilainen kaali-yrttisalaatti
Rapsakka, vietnamilaisittain maustettu kaali-yrttisalaatti on täynnä makua. Salaatti sopii mainiosti buffapöytään, grilliruokien tai liharuokien kumppaniksi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Vietnamilainen kaali-yrttisalaatti:
- 1 (noin 450 g) pieni varhaiskaalikerä tai 1⁄2 kiinankaali
- 2 porkkanaa
- 1 pala retikkaa
- 1 pieni salottisipuli
- 2 dl hienonnettuja aasialaisia yrttejä, esim. vietnamilaista korianteria, mitzunaa, komatzuna tai minttua
- 3 rkl suolapähkinöitä
Kastike:
- 1 limetin mehu
- 2 tl kalakastiketta
- 2 tl seesamiöljyä
- 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 raastettu valkosipulinkynsi
- 1 pala hienonnettua punaista chiliä
- 1/6 tl suolaa
- 1/6 tl sokeria
Valmistusohje
Vietnamilainen kaali-yrttisalaatti valmistuu näin helposti:
1. Halkaise kaali ja raasta juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Ydinosan voit suikaloida veitsellä suikaleiksi. Tai suikaloi kiinankaali veitsellä.
2. Kuori porkkanat ja retikka ja raasta juliennenraudalla ohuen ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa kuorittu salottisipuli ohuiksi suikaleiksi. Hienonna yrtit. Hienonna suolapähkinät karkeaksi rouheeksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
3. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään ja valuta kastike joukkoon. Sekoita huolella. Vietnamilainen kaali-yrttisalaatti saa maustua viileässä puolisen tuntia ennen tarjoilua, jotta maut tasaantuvat ja salaatti on täydellistä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/19.
Vinkki: Kokeile muitakin kaaliherkkuja, esimerkiksi kaalilaatikkoa tai muita kaaliruokia
Lue myös Anna.fi: Kaaleista syntyy edullisia ja maukkaita salaatteja – kokosimme parhaat ohjeet varhaiskaalista ruusukaaliin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vietnamilainen kaali-yrttisalaatti