Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Voileipäkakku

Voileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki. Perinteisesti voileipäkakkua kohti tehdään kaksi täytettä, mutta yhdelläkin pärjää. Kokoa kakku jo edellisenä päivänä, jotta se ehtii vetäytyä jääkaapissa yön yli. Kätevä tapa on koota kakku suorakaiteen muotoiseen kakku- tai leipävuokaan. Vuoassa kakku muotoutuu tiiviiksi ja sen kuorruttaminen on helppoa. Vuoraa vuoka talouskelmulla siten, että kelmua jää reilusti myös kakun päälle käännettäväksi. Kokosimme tähän vinkit voileipäkakun valmistukseen ja herkullisen reseptin,  jolla onnistut varmasti.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Voileipäkakku:

  • 1 tumma ja vaalea vuokaleipä
  • kasvislientä

Voileipäkakun täyte 1:

  • 200 g kylmä- tai lämminsavulohta
  • 100 g tuorejuustoa (esim. Hovi)
  • 100 g raejuustoa

Voileipäkakun täyte 2:

  • 200 g sulatejuustoa
  • 50-100 g raejuustoa
  • 1.5 dl tuoretta persiljaa, basilikaa ja ruohosipulia

Voileipäkakun täyte 3:

  • 300 g kypsää, karkeaksi raastettua porkkanaa
  • 200 g ranskankermaa
  • 100 g tuorejuustoa (esim.Hovi)
  • suolaa, mustapippuria
  • rakuunaa

Voileipäkakun päälle:

  • sulatejuustoa
  • kermaa
  • tilliä
  • savulohta
  • keitettyä munaa
  • tomaattia, kurkkua

Valmistusohje

Voileipäkakku leivotaan helposti näin:

  1. Varaa vuokaleivät ajoissa, sillä leivät on helpointa leikata päivän, parin vanhoina. Leikkaa vuokaleivät pituussuunnassa neljäksi ohueksi viipaleeksi. Jos kuoret ovat kovat, leikkaa ne pois. Kostuta viipaleet miedolla kasvisliemellä siveltimellä.
  2. Poista lohesta ruodot, hienonna kala ja sekoita tuorejuuston ja raejuuston kanssa notkeaksi. Hienonna juustotäytettä varten mausteyrtit ja sekoita sulatejuuston ja raejuuston joukkoon. Hienonna kypsät porkkanat raasteeksi tai soseeksi ja sekoita ranskankermalla pehmennetyn tuorejuuston joukkoon. Mausta suolalla, mustapippurilla ja rakuunalla.
  3. Kokoa neljä leipäviipaletta päällekkäin ja levitä alimmalle leipäviipaleelle kalatäyte, keskimmäiseen yrttijuustotäyte ja ylimpään väliin juusto-porkkanatäytettä. Paina päällimmäinen viipale tasaisesti kiinni ja kiedo kakku kostetaan voipaperiin. Päälle voit laittaa kevyen painon, esimerkiksi voileipäkakun mittaisen leikkuulaudan. Voileipäkakku saa vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  4. Levitä päälle kermalla notkistettua sulatejuustoa. Paina reunoihin runsaasti hienoksi leikattua tilliä. Koristele makusi mukaan esimerkiksi hienoksi leikatulla munanvalkuaisella, keltuaisella ja pienillä kylmäsavulohikuutioilla. Muotoile savulohiviipaleista ja tomaateista tarjoiluvadille muutama ruusuke ja leikkaa lehdiksi kurkun kuorta.

Katso myös: Juhlava lohi-voileipäkakku – katso kuvalliset ohjeet kakun tekoon!

Lue myös: Valmista voileipäkakku italialaisittain – katso video!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Voileipäkakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.