MAINOS |
Mainos |

Yrttipesto

Yrttipeston herkullisuuden salaisuus on sveitsiläinen, voimakkaanmakuinen ja kypsytetty Appenzeller®-juusto. Mausta pestokastikkeella pasta tai varhaisperunat. Sekoita pestoa raejuuston joukkoon tai käytä sitä pizzapohjassa tomaattikastikkeen asemesta. Tai käytä pestoa salaatinkastikkeena. Käytä pestoon erilaisia yrttejä yhdessä tai erikseen kulloisenkin saatavuuden mukaan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 0,5 l basilikaa, tilliä, korianteria, minttua, meiramia, persiljaa, sitruunamelissaa, rucolaa yhdessä tai erikseen
  • 1,5-2 dl Appenzeller® -juustoraastetta
  • 1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
  • 0,5 sitruunan mehu
  • 1-1,5 dl hyvää neitsytoliiviöljyä
  • 1 tl sormisuolaa
  • 1/8 tl mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Pane yrtit, juusto, kuivalla pannulla paahdetut auringonkukansiemenet, valkosipulinkynnet ja raastettu sitruunankuori tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Voit myös käyttää sauvasekoitinta.Pyöräytä ainekset silpuksi.
  2. Lisää öljy vähitellen täyttöaukosta koneen käydessä. Mausta pestotahna suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
  3. Yrttipesto on parhaimmillaan juuri valmistettuna, mutta säilyy viikon jääkaapissa lasipurkissa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Yrttipesto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.