Mainos |
Yrttipesto
Yrttipeston herkullisuuden salaisuus on sveitsiläinen, voimakkaanmakuinen ja kypsytetty Appenzeller®-juusto. Mausta pestokastikkeella pasta tai varhaisperunat. Sekoita pestoa raejuuston joukkoon tai käytä sitä pizzapohjassa tomaattikastikkeen asemesta. Tai käytä pestoa salaatinkastikkeena. Käytä pestoon erilaisia yrttejä yhdessä tai erikseen kulloisenkin saatavuuden mukaan.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Munaton
Ainekset
- 0,5 l basilikaa, tilliä, korianteria, minttua, meiramia, persiljaa, sitruunamelissaa, rucolaa yhdessä tai erikseen
- 1,5-2 dl Appenzeller® -juustoraastetta
- 1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
- 0,5 sitruunan mehu
- 1-1,5 dl hyvää neitsytoliiviöljyä
- 1 tl sormisuolaa
- 1/8 tl mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Pane yrtit, juusto, kuivalla pannulla paahdetut auringonkukansiemenet, valkosipulinkynnet ja raastettu sitruunankuori tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Voit myös käyttää sauvasekoitinta.Pyöräytä ainekset silpuksi.
- Lisää öljy vähitellen täyttöaukosta koneen käydessä. Mausta pestotahna suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
- Yrttipesto on parhaimmillaan juuri valmistettuna, mutta säilyy viikon jääkaapissa lasipurkissa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Yrttipesto