raparperipiirakka pellillinen
Reseptit
30-60 min
Kiitos

10 pennin piirakka

Ainekset

Lisää kauppalistalle
6 dl piimää
0.8 dl öljyä
3.5 dl sokeria
9 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria tai kanelia
1 l raparperia kuutioina (tai omenaa)
0.5 dl fariinisokeria
(tomusokeria)

Keskustelu

Pitäisiköhän 1. kohdassa lukea fariinisokeri sokerin sijaan? Heitin hämilläni sokerit raparpereihin ja hämmennyin edelleen kun luin myöhemmin että sama sokeri menikin myös taikinaan.

Ei tule kananmunia. Versiossa voi käyttää maitoa tai jotain mehua. Päärynä tai omena. Joskus mökillä pitää mukauttaa jos kaikkea ei ole. Hyvältä maistuu vanijakastikkeen kanssa tai jäätelö.

Läskiksi meni hämäävän sokeriohjeen vuoksi. En tiedä olisko muutenkaan ollut syötävää munattomuutensa vuoksi.

Tuli tosi hyvää… 😛 …laitoin vain 1dl sokeria raparperin sekaan ja sokeroin ne juuri ennen niiden kaatamista taikinan päälle… sooda lähtee tosi nopeasti toimimaan taikinassa, joten sitä ei kannata lepuuttaa kulhossa… 😉 …vaan nopeasti kaikki pellille (tulee pellillinen tällä ohjeella)!
Teen huomenna uuden ja kokeilen turkkilaista jugurttia piimän sijaan… 😛

Mulla muuten sama ohje, mutta sokeri ja 2 munaa vatkataan ensin kuohkeaksi, sitten vasta piimä ja jauhot jne. Mielettömän hyvää tullut aina.

Hyvää juuri ohjeen mukaan ja helppoa kun aineet vain sekoitetaan. Sekoitin fariinisokerin raparpereihin ja tavallisen sokerin jauhoihin. Säilyy monta päivää. Palanen piirakkaa vain hetkeksi mikroon ja vaniljakastiketta päälle. Mansikat kruunaavat herkun.

Tein tätä eka kerralla ohjeen mukaa ja hyvää tuli. Nyt mulla oli jääkapissa 3 purkkia ranskankermaa joiden päiväys oli oli ylittynyt. Käytin ne ja pinnalle laitoin mustikoita ja ripottelin pinnalle hillosokeria. Laitoin juuri uuniin. Saa nähdä miten onnistuu

Hyvähän tuo ohje on ja voi vähän soveltaa oman kaapin sisällön ja maun mukaan.

Kommentoi juttua: 10 pennin piirakka

Vastaa käyttäjälle Kirsi Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X