Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

10 pennin piirakka

10 pennin piirakka -ohjeella valmistuu pellillinen kaikkien aikojen parasta raparperipiirakkaa. Ohjetta voi hyvin soveltaa myös omenoille ja marjoille.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

10 pennin piirakka

  • 6 dl piimää
  • ¾ dl rypsiöljyä
  • 3 ½ dl sokeria
  • 9 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 2 tl vaniljasokeria tai kanelia
  • 1 l raparperia kuutioina (tai omenaa)
  • ½ dl fariinisokeria
  • 1 rkl tomusokeria

Valmistusohje

10 pennin piirakka leivotaan helposti näin:10 pennin piirakka

  1. Paloittele raparperit (tai kuoritut omenat) ja sekoita joukkoon sokeri.
  2. Sekoita piimä ja öljy. Sekoita sokeri, vehnäjauhot, sooda, vaniljasokeri tai kaneli keskenään ja sekoita piimän joukkoon.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun uunipannuun. Levitä raparperipalat päälle.
  4. Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
  5. Leikkaa 10 pennin piirakka neliöiksi, seulo pinnalle vähän tomusokeria ja tarjoa piirakka teen, kahvin tai kaakaon kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: 10 pennin piirakka

Tulivähänmakeaa

Pitäisiköhän 1. kohdassa lukea fariinisokeri sokerin sijaan? Heitin hämilläni sokerit raparpereihin ja hämmennyin edelleen kun luin myöhemmin että sama sokeri menikin myös taikinaan.

???

Eikö tähän muka tule kananmunaa?

Mummu

Ei tule kananmunia. Versiossa voi käyttää maitoa tai jotain mehua. Päärynä tai omena. Joskus mökillä pitää mukauttaa jos kaikkea ei ole. Hyvältä maistuu vanijakastikkeen kanssa tai jäätelö.

Kukka

Läskiksi meni hämäävän sokeriohjeen vuoksi. En tiedä olisko muutenkaan ollut syötävää munattomuutensa vuoksi.

Kirsi

Tuli tosi hyvää… 😛 …laitoin vain 1dl sokeria raparperin sekaan ja sokeroin ne juuri ennen niiden kaatamista taikinan päälle… sooda lähtee tosi nopeasti toimimaan taikinassa, joten sitä ei kannata lepuuttaa kulhossa… 😉 …vaan nopeasti kaikki pellille (tulee pellillinen tällä ohjeella)!
Teen huomenna uuden ja kokeilen turkkilaista jugurttia piimän sijaan… 😛

Pirre

Mulla muuten sama ohje, mutta sokeri ja 2 munaa vatkataan ensin kuohkeaksi, sitten vasta piimä ja jauhot jne. Mielettömän hyvää tullut aina.

Kesäleipuri

Hyvää juuri ohjeen mukaan ja helppoa kun aineet vain sekoitetaan. Sekoitin fariinisokerin raparpereihin ja tavallisen sokerin jauhoihin. Säilyy monta päivää. Palanen piirakkaa vain hetkeksi mikroon ja vaniljakastiketta päälle. Mansikat kruunaavat herkun.

Anneli

Tein tätä eka kerralla ohjeen mukaa ja hyvää tuli. Nyt mulla oli jääkapissa 3 purkkia ranskankermaa joiden päiväys oli oli ylittynyt. Käytin ne ja pinnalle laitoin mustikoita ja ripottelin pinnalle hillosokeria. Laitoin juuri uuniin. Saa nähdä miten onnistuu

Anneli

Hyvähän tuo ohje on ja voi vähän soveltaa oman kaapin sisällön ja maun mukaan.

Vastaa käyttäjälle AnneliPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.