Punajuurichutney
Punajuurichutney voi ilahduttaa ystävää perinteisen joulusuklaarasian sijasta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Punajuurichutney
- 1 kg punajuuria
- 2 kpl omenaa
- 2 kpl punasipulia
- 2 kpl appelsiinia
- 1 tl korianterinsiemeniä
- ½ tl jauhettua neilikkaa
- 5 dl sokeria
- 3 ½ dl punaviinietikkaa
Valmistusohje
Punajuurichutney tehdään näin:
1. Kuori punajuuret ja raasta hienoksi. Kuori ja halkaise omenat. Poista siemenkodat ja leikkaa omenat pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna punasipulit. Raasta appelsiineista kuoret ja purista mehut.
2. Nosta kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna, kunnes seos kiehahtaa. Keitä hiljalleen tunnin verran välillä sekoittaen. Tarkista maku. Purkita punajuurichutney kuumiin, puhtaisiin purkkeihin. Säilytä jäähtyneet purkit jääkaapissa. Reseptillä teet noin 1l valmista chutneyta. Tarjoa punajuurichutney esimerkiksi joulukinkun tai paahtopaistin kanssa.
Lisää reseptejä:
Viikunasinappi Portterilimppu Puolukkasilli Karpaloviinietikka Ruoka.fi: Paahtopaisti chutney-leivät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punajuurichutney