Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Filopiiras Nizzan tapaan

Tämä piiras toi mieleeni makumuistoja Nizzasta, vaikka syntyikin torjuttaessa jääkaapin vihanneslaatikon hävikkiä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 3-5 arkkia filotaikinaa
  • ½ dl oliiviöljyä

Täyte

  • 3 paprikaa
  • 4-5 uutta sipulia (varsineen)
  • 1-2 dl (kantarelleja)
  • ½ tuore chili
  • 3-5 valkosipulinkynttä
  • 2-3 rkl silputtua timjamia tai basilikaa
  • ½ tl sormisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • ½ dl oliiviöljyä

Lisäksi:

  • 10 kirsikkatomaattia
  • 10-15 mustaa, kivetöntä oliivia
  • 3-5 anjovisfileetä
  • 50-100 g juustoraastetta (tai murenneltua fetaa)

Valmistusohje

  1. Lohko puhdistetut paprikat ja sipulit. Hienonna chili, valkosipuli ja yrtit. Sekoita kasvikset keskenään, lorauta joukkoon öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä alumiinigrillialustalla grillissä noin 15 minuuttia välillä sekoitellen.
  2. Levitä filotaikina-arkit leivinpaperinpäälle uunipellille. Voitele välit tilkalla oliiviöljyä. Levitä grillatut kasvikset taikinalle, lisää puolitetut tomaatit, oliivit, juusto ja anjovisfileet.
  3. Taittele taikinan reunat kasvisten päälle ja voitele öljyllä. Paista piirasta 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  4. Piiras on parhaimmillaan haaleana.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Filopiiras Nizzan tapaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.