kolme kalaleipää Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

3 x kalaisa saaristolaisleipä

Joulun kalapöydän parhaat maut voi tarjota myös pienten saaristolaisleipien päältä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
24 annosta

Ainekset

  • (gluteenitonta) saaristolaisleipää
  • leipärasvaa

Sillileipä

  • 2 matjessillifileetä
  • 1 dl smetanaa
  • 1-2 rkl (konjakki)sinappia
  • nippu ruohosipulia
  • 2 ½ dl rosollia

Lohitartat

  • 250 g graavisuolattua lohta
  • 125 g piparjuurituorejuustoa
  • silputtua punasipulia
  • 1 ½ dl mätiä

Siikasalsa

  • 350 g graavisuolattua siikaa
  • 1 dl hapanta omenaa kuutioina
  • 1 dl etikkakurkkukuutioita
  • 1 dl tuorekurkkukuutioita
  • 1 rkl silputtua tilliä

Valmistusohje

1. Leikkaa leipäviipaleista muotilla pyöreitä leipäsiä. Voitele leivät ohuelti.

2. Valmista päällysteet. Silppua silli ja sekoita se tahnaksi smetanan, ruohosipulin ja sinapin kanssa. Pyöräytä lohi ja tuorejuusto tehosekoittimessa tahnaksi. Leikkaa siika silpuksi ja sekoita salsan ainekset keskenään.

3. Aseta pyöreä muotti leiville ja lusikoi silliseos, lohiseos ja silputtu siika muotin sisään. Korista sillileivät rosollilla, lohileivät mädillä ja punasipulisilpulla sekä siikaleivät kurkku-omenasalsalla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 28/16.

Myös nämä suupalat maistuvat joulun kalapöydässä:

siika-raputartar

Siika-raputartar

Ravunpyrstökaviaari

Ravunpyrstökaviaari

mätivene

Mätivene

Ruoka.fi: Graavilohta ja mätiä tummalla leivällä


Kommentoi

Kommentoi juttua: 3 x kalaisa saaristolaisleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.