3 x kalaisa saaristolaisleipä

3 x kalaisa saaristolaisleipä 

30
min
24 annosta
alle 30 min
Joulun kalapöydän parhaat maut voi tarjota myös pienten saaristolaisleipien päältä.

Ainekset

(gluteenitonta) saaristolaisleipää
leipärasvaa

Sillileipä

2 matjessillifileetä
1 dl smetanaa
1-2 rkl (konjakki)sinappia
nippu ruohosipulia
2 1/2 dl rosollia

Lohitartat

250 g graavisuolattua lohta
125 g piparjuurituorejuustoa
silputtua punasipulia
1 1/2 dl mätiä

Siikasalsa

350 g graavisuolattua siikaa
1 dl hapanta omenaa kuutioina
1 dl etikkakurkkukuutioita
1 dl tuorekurkkukuutioita
1 rkl silputtua tilliä

Valmistusohje

1. Leikkaa leipäviipaleista muotilla pyöreitä leipäsiä. Voitele leivät ohuelti.

2. Valmista päällysteet. Silppua silli ja sekoita se tahnaksi smetanan, ruohosipulin ja sinapin kanssa. Pyöräytä lohi ja tuorejuusto tehosekoittimessa tahnaksi. Leikkaa siika silpuksi ja sekoita salsan ainekset keskenään.

3. Aseta pyöreä muotti leiville ja lusikoi silliseos, lohiseos ja silputtu siika muotin sisään. Korista sillileivät rosollilla, lohileivät mädillä ja punasipulisilpulla sekä siikaleivät kurkku-omenasalsalla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 28/16.

Myös nämä suupalat maistuvat joulun kalapöydässä:

siika-raputartar

Siika-raputartar

Ravunpyrstökaviaari

Ravunpyrstökaviaari

mätivene

Mätivene

Ruoka.fi: Graavilohta ja mätiä tummalla leivällä

01.12.2017
Marja Malinen
Jorma Marstio/Otavamedia