
7 minuutin kakku
7 minuutin kakku on todellinen klassikko. Sen tekeminen on helppoa ja nopeaa. Lopputulos onnistuu aina. Vatkaa kakkutaikinaa 7 minuuttia ja nosta vuoka uuniin – muuta ei kotileipurilta vaadita! Onnistunut lopputulos on taattu.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
7 minuutin kakku
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 200 g sulatettua jäähtynyttä voita
- 3 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 dl perunajauhoja
Valmistusohje
Leivo 7 minuutin kakku helposti näin:
- Laita kaikki ainekset sekoituskulhoon: eli 4 kananmunaa, kaksi desilitraa sokeria, 200 grammaa sulatettua jäähtynyttä voita, kolme teelusikallista leivinjauhetta, kaksi teelusikallista vaniljasokeria, yksi ja puoli desilitraa vehnäjauhoja ja kaksi desilitraa perunajauhoja. Vatkaa sähkövatkaimella 7 minuuttia.
- Voitele ja korppujauhota noin 2 l:n vetoinen kakkuvuoka.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Testaa kypsyyttä puutikulla. Kun tikkuun ei tartu enää taikinaa, kakku on kypsä.
- Anna kakun jäähtyä hetken aikaa vuoassa ennen kumoamista.
Lue myös: Kahvikakku on makumuisto mummolasta – tässä Kotilieden ihanimmat ohjeet!
Lue myös Anna.fi: Helppo kahvikakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: 7 minuutin kakku
Onpa ikävää kommenttia täälläkin….ihmiset voisitteko olla hieman ystävällisempiä…..
Oli hyvä resepti kiitos 🙂
Ohje peittyi mainosten alle,puuttuu m.m paistolämpötila.
Ei puutu kun avaa ohjeen oikealta puolelta 175 astetta näyttää olevan
Laita kaikki ainekset sekoituskulhoon: eli 4 kananmunaa, kaksi desilitraa sokeria, 200 grammaa sulatettua jäähtynyttä voita, kolme teelusikallista leivinjauhetta, kaksi teelusikallista vaniljasokeria, yksi ja puoli desilitraa vehnäjauhoja ja kaksi desilitraa perunajauhoja. Vatkaa sähkövatkaimella 7 minuuttia.
Voitele ja korppujauhota noin 2 l:n vetoinen kakkuvuoka.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Testaa kypsyyttä puutikulla. Kun tikkuun ei tartu enää taikinaa, kakku on kypsä.
Anna kakun jäähtyä hetken aikaa vuoassa ennen kumoamista.
Onnistu, nam.
Kaikki mainokset leivonta / ruokaohjeitten sejasta pois,ne sekoittaa pahasti presetit
Samaa mieltä mainosten kanssa,ohjeet häviää ja mainokset jää. TOSI hankalaa !
Yleensä kuivakakku paistetaan uunin alaosassa 200 astetta. Miksi tämä keskitasolla?
Kun hyväksyy evästeet niin mainosten tuleminen joka paikkaan on taattu valitettavasti. Toisaalta, jos ei hyväksy evästeitä, voi jäädä sivut kattomatta, ei läheskään aina toki.
Olen raastanut sitruunan kuoren mukaan, antaa vähän uutta potkua.
Joskus ohjeen voisi aloittaa uunin lämmittämisellä, vuoan voitelulla ja jauhottamisella, silloin ne työvaiheet olisivat tehtynä, kun taikina on vatkattu.
Sen voi maustaa millä vaan.
Sitruuna, appelsiini, pähkinä,tiikerikakku………..
Kiva kakku .