Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

7 minuutin kakku

7 minuutin kakku on todellinen klassikko. Sen tekeminen on helppoa ja nopeaa. Lopputulos onnistuu aina. Vatkaa kakkutaikinaa 7 minuuttia ja nosta vuoka uuniin – muuta ei kotileipurilta vaadita! Onnistunut lopputulos on taattu.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

7 minuutin kakku

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 200 g sulatettua jäähtynyttä voita
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 dl perunajauhoja

Valmistusohje

Leivo 7 minuutin kakku helposti näin:

  1. Laita kaikki ainekset sekoituskulhoon: eli 4 kananmunaa, kaksi desilitraa sokeria, 200 grammaa sulatettua jäähtynyttä voita, kolme teelusikallista leivinjauhetta, kaksi teelusikallista vaniljasokeria, yksi ja puoli desilitraa vehnäjauhoja ja kaksi desilitraa perunajauhoja.  Vatkaa sähkövatkaimella 7 minuuttia.
  2. Voitele ja korppujauhota noin 2 l:n vetoinen kakkuvuoka.
  3. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Testaa kypsyyttä puutikulla. Kun tikkuun ei tartu enää taikinaa, kakku on kypsä.
  4. 7 minuutin kakku saa jäähtyä hetken aikaa vuoassa ennen kumoamista.

Lue myös: Kahvikakku on makumuisto mummolasta – tässä Kotilieden ihanimmat ohjeet!

Lue myös Anna.fi: Helppo kahvikakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: 7 minuutin kakku

Milla

Onpa ikävää kommenttia täälläkin….ihmiset voisitteko olla hieman ystävällisempiä…..

Milla

Oli hyvä resepti kiitos 🙂

Sisko

Ohje peittyi mainosten alle,puuttuu m.m paistolämpötila.

Sirpa

Ei puutu kun avaa ohjeen oikealta puolelta 175 astetta näyttää olevan

Kotiliesi

Laita kaikki ainekset sekoituskulhoon: eli 4 kananmunaa, kaksi desilitraa sokeria, 200 grammaa sulatettua jäähtynyttä voita, kolme teelusikallista leivinjauhetta, kaksi teelusikallista vaniljasokeria, yksi ja puoli desilitraa vehnäjauhoja ja kaksi desilitraa perunajauhoja. Vatkaa sähkövatkaimella 7 minuuttia.
Voitele ja korppujauhota noin 2 l:n vetoinen kakkuvuoka.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Testaa kypsyyttä puutikulla. Kun tikkuun ei tartu enää taikinaa, kakku on kypsä.
Anna kakun jäähtyä hetken aikaa vuoassa ennen kumoamista.

Eki Shamaani

Onnistu, nam.

Kyllästynyt muori

Kaikki mainokset leivonta / ruokaohjeitten sejasta pois,ne sekoittaa pahasti presetit

Mummo49

Samaa mieltä mainosten kanssa,ohjeet häviää ja mainokset jää. TOSI hankalaa !

Tikru

Yleensä kuivakakku paistetaan uunin alaosassa 200 astetta. Miksi tämä keskitasolla?

Tikru

Kun hyväksyy evästeet niin mainosten tuleminen joka paikkaan on taattu valitettavasti. Toisaalta, jos ei hyväksy evästeitä, voi jäädä sivut kattomatta, ei läheskään aina toki.

Riksu

Olen raastanut sitruunan kuoren mukaan, antaa vähän uutta potkua.

Joku järjestys se olla pitää

Joskus ohjeen voisi aloittaa uunin lämmittämisellä, vuoan voitelulla ja jauhottamisella, silloin ne työvaiheet olisivat tehtynä, kun taikina on vatkattu.

Allukka

Sen voi maustaa millä vaan.
Sitruuna, appelsiini, pähkinä,tiikerikakku………..

Yritystä on .

Kiva kakku .

Lukija221009

Voisko tehä niin että laittaa 100g voita ja 1 desin öljyä?

Vastaa käyttäjälle KotiliesiPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.