Reseptit
yli 60 min
12
Kiitos

7 minuutin kakku

7 minuutin kakku on todellinen klassikko. Sen tekeminen on helppoa ja nopeaa. Lopputulos onnistuu aina. Vatkaa kakkutaikinaa 7 minuuttia ja nosta vuoka uuniin – muuta ei kotileipurilta vaadita! Onnistunut lopputulos on taattu.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

7 minuutin kakku

4 kananmunaa
2 dl sokeria
200 g sulatettua jäähtynyttä voita
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja

Keskustelu

Onpa ikävää kommenttia täälläkin….ihmiset voisitteko olla hieman ystävällisempiä…..

Ohje peittyi mainosten alle,puuttuu m.m paistolämpötila.

Laita kaikki ainekset sekoituskulhoon: eli 4 kananmunaa, kaksi desilitraa sokeria, 200 grammaa sulatettua jäähtynyttä voita, kolme teelusikallista leivinjauhetta, kaksi teelusikallista vaniljasokeria, yksi ja puoli desilitraa vehnäjauhoja ja kaksi desilitraa perunajauhoja. Vatkaa sähkövatkaimella 7 minuuttia.
Voitele ja korppujauhota noin 2 l:n vetoinen kakkuvuoka.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Testaa kypsyyttä puutikulla. Kun tikkuun ei tartu enää taikinaa, kakku on kypsä.
Anna kakun jäähtyä hetken aikaa vuoassa ennen kumoamista.

Kaikki mainokset leivonta / ruokaohjeitten sejasta pois,ne sekoittaa pahasti presetit

Yleensä kuivakakku paistetaan uunin alaosassa 200 astetta. Miksi tämä keskitasolla?

Kun hyväksyy evästeet niin mainosten tuleminen joka paikkaan on taattu valitettavasti. Toisaalta, jos ei hyväksy evästeitä, voi jäädä sivut kattomatta, ei läheskään aina toki.

Joskus ohjeen voisi aloittaa uunin lämmittämisellä, vuoan voitelulla ja jauhottamisella, silloin ne työvaiheet olisivat tehtynä, kun taikina on vatkattu.

Sen voi maustaa millä vaan.
Sitruuna, appelsiini, pähkinä,tiikerikakku………..

Kommentoi juttua: 7 minuutin kakku

Vastaa käyttäjälle Kotiliesi Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X