Reseptit
yli 60 min
12

Aamiaissämpylät perunahiutaleista ja sämpyläjauhoista

Tuoreita sämpylöitä heti aamulla, ah. Nämä sämpylät valmistuvat ilman vaivausta. Ihanan helppoa!

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Aamiaissämpylät:

5 dl sämpyläjauhoja
1 ps (70 g) perunahiutaleita
1 ps kuivahiivaa
2 tl suolaa
4 dl vettä
3 rkl öljyä
1 rkl hunajaa

Voiteluun:

1 dl maitoa

Valmistusohje

1. Sekoita sämpyläjauhot, perunahiutaleet, hiiva ja suola kulhossa. Lisää vesi, öljy ja hunaja ja sekoita huolella. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin yön yli.

2. Kumoa taikina huolella jauhotetulle pöydälle. Painele taikina jauhotetuin käsin kevyesti kauttaaltaan tasaiseksi levyksi (noin 22 x 30 cm).

3. Leikkaa taikina taikinakaapimella pitkittäin kahteen osaan. Leikkaa suikaleet vielä noin kuuteen osaan. Nosta sämpylät kaapimen avulla leivinpaperoidulle uunipellille.

4. Voitele sämpylät maidolla. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Tarjoa esimerkiksi saksanpähkinä-hunajavoin kera.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/18.

Helppoja ja nopeita sämpylöitä:

namasten rapeakuoriset aamusämpylät

Sikke Sumari: Nami Namasten rapeakuoriset aamusämpylät

namasten aamusämpylät

Namasten rapeakuoriset aamusämpylät 2.0

Helpot sämpylät valmistuvat spelttijauhosta.

Helpot sämpylät – valmiit puolessa tunnissa

Anna.fi: Pikaporkkanasämpylät

Keskustelu

Kommentoi juttua: Aamiaissämpylät perunahiutaleista ja sämpyläjauhoista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X