Reseptit
yli 60 min
4

Aasialainen grillipossu

Aasialaishenkinen grillipossu kypsennetään ensin keittämällä. Viimeistely tapahtuu grillitulen lämmössä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 kg porsaan kasslerpaistia

Keitinliemi

6 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1 prk (400 g) kookosmaitoa
1 dl Ketjap Manis -makeaa soijakastiketta
½ dl ruskeaa ruokosokeria
2 rkl kalakastiketta
25 g tuoretta inkivääriä
3 valkosipulinkynttä

Glaseerauskastike

4 rkl keitinlientä
2 rkl Ketjap Manis -makeaa soijakastiketta
1½ rkl ruokokidesokeria
1 tl sambal oelek -chilitahnaa

Lisäksi

1 punainen chili
2–3 rkl hienonnettua korianteria

Valmistusohje

1. Nosta korkealaitaiseen kattilaan vesi, liemikuutio, kookosmaito ja soijakastike. Lisää ruokosokeri ja kalakastike. Kuori ja viipaloi joukkoon inkivääri ja valkosipulinkynnet. Kiehauta keitinliemen ainekset. Lisää joukkoon kassleri ja tarvittaessa vettä, jotta liha peittyy.

2. Anna kiehua miedolla lämmöllä hiljalleen poreillen kannen alla 2,5 tuntia. Nosta liha vuokaan folion alle vetäytymään. Siivilöi keitinliemi ja säästä osa glaseerauskastikkeeseen.

3. Keitä glaseerauskastikkeen aineksia muutama minuutti kattilassa. Grillaa lihaan kaunis pinta kuumassa grillissä. Valele pintaan glaseerauskastiketta.

4. Halkaise chili pitkittäin, poista siemenet ja välikalvot. Leikkaa ohuen-ohuiksi suikaleiksi. Revi liha riekaleiksi haarukoiden avulla. Ripottele lihan päälle chiliä ja korianteria.

Vinkki: Lihan voi keittää edellisenä ja grillata vasta seuraavana päivänä. Peitä tällöin keitetty ja jäähdytetty liha huolella ja nosta painon alle jääkaappiin seuraavaan päivään. Nosta myös keitinliemi jääkaappiin.

Lisää reseptejä:

Nyhtöpossu eli Pulled Pork
Grilliribsit
Ruoka.fi: Grillatut kasleripihvit

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Aasialainen grillipossu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X