Reseptit
alle 30 min
4

Aasialainen kasviskeitto

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 valkosipulinkynttä
2 sitruunaruohon vartta
3 cm:n pala tuoretta inkivääriä
noin ½ litraa kasvislientä
100 g siitakesieniä
1 paksoi eli pinaattikiinankaali
1 punainen paprika
100 g sokeriherneitä
½ punainen chili
2 rkl kalakastiketta

Riisikepakot

1 ½ dl risottoriisiä
1 dl vahvaa juustoraastetta, esim. mustaleimaemmental
1 kananmuna
½ tl chilirouhetta
ripaus suolaa
3 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
1 ½ dl pankojauhoja eli japanilaistyyppistä korppujauhoa

Friteeraamiseen

kasviöljyä

Valmistusohje

Aasialainen kasviskeitto saa rutkasti makua aasialaisista tuoreista mausteista, kuten sitruunaruohosta, inkivääristä ja valkosipulista. Aasialainen kasviskeitto tarjotaan riisikepakoiden kera, mutta sen lisukkeeksi sopivat myös nuudelit, keitetty kananmuna, mungpavun idut ja katkaravunpyrstöt.

1. Valmista ensin riisitikut. Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi pois, mutta älä huuhtele riisiä. Lisää joukkoon juustoraaste. Anna jäähtyä hetki ja sekoita joukkoon muna ja mausteet. Anna jäähtyä kunnolla.

2. Valmista kasviskeitto. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista sitruunaruohoista muutama kerros ulointa osaa sekä kuivat päät ja tyvi. Murskaa veitsenlappeella pehmeät osat hienoksi ja hienonna pieniksi paloiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Kiehauta kasvisliemi ja lisää joukkoon valkosipulit, sitruunaruoho ja inkivääri.

3. Viipaloi tai halkaise siitakesienet. Pilko paksoi ja paprika. Suikaloi sokeriherneet ja halkaistu chili, josta on poistettu kanta, siemenet ja valkoinen osa. Lisää kasvikset ja kalaliemi liemeen. Anna kasviskeiton kiehua 3-4 minuuttia. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi.

4. Sekoita jäähtyneen riisiseoksen joukkoon hienonnettu korianteri. Muotoile riisiseoksesta 8 pitkulaista riisitikkua ja pyöräytä ne pankojauhoissa. Friteeraa rasvassa kauniin ruskeiksi 3-4 minuuttia. Työnnä kuumiin pötköihin puutikut ja tarjoile aasialaisen kasviskeiton lisänä.

Avainsanat

Avainsanat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Aasialainen kasviskeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X