Reseptit
10
Kiitos

Aasialaiset hot dogit

Aasialaiset hodarit ovat maukasta katuruokaa etnisellä vivahteella. Hodareiden juju on pikkelöity juuressalaatti ja jalapenosalsa. Voit leipoa briossisämpylät alusta alkaen itse tai oikaista kaupan valmiilla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Hot dogit:

10 hot dog -sämpylää
10 raakaa bratwurst-makkaraa

Pikkelöity juuressalaatti

2 porkkanaa
100 g retikkaa
2 rkl riisiviini- tai väkiviinaetikkaa
1 tl sokeria
ripaus suolaa

Jalopenosalsa

0.5 dl jalapenoviipaleita
2 kevätsipulinvartta
2 rkl hienonnettua korianteria

Lisäksi

sriracha-chilikastiketta

Valmistusohje

1. Valmista briossitaikinasta pitkulaiset hot dog -sämpylät. Valmista pikkelöity juuressalaatti. Kuori ja raasta porkkanat sekä retikka ohuiksi tikuiksi. Sekoita juuresten joukkoon vielä etikka ja mausteet. Anna maustua tarjoiluun saakka.

2. Nosta raakamakkarat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Hienonna jalapenoviipaleet ja kevätsipulinvarret. Sekoita ainekset korianterin ja oliiviöljyn kanssa.

3. Pistele makkaroihin hieman haarukalla reikiä ja paista pienessä öljytilkassa miedolla lämmöllä useasti käännellen noin 20 minuuttia kypsiksi.

4. Halkaise sämpylät ja paahda kevyesti kuivalla pannulla. Täytä hot dogit lämpimillä makkaroilla ja pikkelöidyllä juuressalaatilla. Nosta päälle jalopenosalsaa ja pursota hot dogien kastikkeeksi valmista sriracha-chilikastiketta.

Kokeile myös muita maukkaita katuruokareseptejä:
Kanahampurilainen
Possusliderit
Japanilaiset hodarit
Ruoka.fi: Hot dogit ja friteerattu sipuli

Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Aasialaiset hot dogit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X