Aasialaiset hot dogit
Aasialaiset hodarit ovat maukasta katuruokaa etnisellä vivahteella. Hodareiden juju on pikkelöity juuressalaatti ja jalapenosalsa. Voit leipoa briossisämpylät alusta alkaen itse tai oikaista kaupan valmiilla.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Hot dogit:
- 10 hot dog -sämpylää
- 10 raakaa bratwurst-makkaraa
Pikkelöity juuressalaatti
- 2 porkkanaa
- 100 g retikkaa
- 2 rkl riisiviini- tai väkiviinaetikkaa
- 1 tl sokeria
- ripaus suolaa
Jalopenosalsa
- 0.5 dl jalapenoviipaleita
- 2 kevätsipulinvartta
- 2 rkl hienonnettua korianteria
Lisäksi
- sriracha-chilikastiketta
Valmistusohje
1. Valmista briossitaikinasta pitkulaiset hot dog -sämpylät. Valmista pikkelöity juuressalaatti. Kuori ja raasta porkkanat sekä retikka ohuiksi tikuiksi. Sekoita juuresten joukkoon vielä etikka ja mausteet. Anna maustua tarjoiluun saakka.
2. Nosta raakamakkarat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Hienonna jalapenoviipaleet ja kevätsipulinvarret. Sekoita ainekset korianterin ja oliiviöljyn kanssa.
3. Pistele makkaroihin hieman haarukalla reikiä ja paista pienessä öljytilkassa miedolla lämmöllä useasti käännellen noin 20 minuuttia kypsiksi.
4. Halkaise sämpylät ja paahda kevyesti kuivalla pannulla. Täytä hot dogit lämpimillä makkaroilla ja pikkelöidyllä juuressalaatilla. Nosta päälle jalopenosalsaa ja pursota hot dogien kastikkeeksi valmista sriracha-chilikastiketta.
Kokeile myös muita maukkaita katuruokareseptejä: Kanahampurilainen Possusliderit Japanilaiset hodarit Ruoka.fi: Hot dogit ja friteerattu sipuli
Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Aasialaiset hot dogit