Reseptit
yli 60 min
4

Aasialaiset ribsit

Ainakin kerran kesässä on grillattava ribsejä! Nämä ribsit saavat herkullisen aasialaisen twistin inkivääristä ja seesamiöljystä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Ribsit:

1 kg ribsejä
2 tl suolaa
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
pari oksaa timjamia
vettä

Marinadi:

2 rkl seesamiöljyä
2 rkl hienonnettua inkivääriä
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
2 rkl chilikastiketta
1 dl soijakastiketta
1/2 dl riisiviinietikkaa
1/2 dl hunajaa

Koristeluun:

seesaminsiemeniä
kevätsipulia

Valmistusohje

1. Laita isoon kattilaan ribsit, suola, paloitellut valkosipulinkynnet, sipuli ja timjaminoksat. Peitä vedellä. Keitä ribsejä 1–1 1⁄2 tuntia. Anna niiden jäähtyä liemessä.

2. Keitä marinadi lihojen kiehuessa. Sekoita kaikki marinadin ainekset pienessä kattilassa, kuumenna ja anna kiehua 5 minuuttia niin, että kastike paksunee.

3. Nosta lihat liemestä ja grillaa niihin miedolla lämmöllä väriä. Voitele samalla marinadilla. Lisää marinadia aina 5 minuutin välein, kunnes liha on ruskistunut. Korstele seesaminsiemenillä ja kevätsipulisilpulla.

4. Tarjoa ribsit osana mahtavaa grilliplatteria.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/18.

Lisää lihaa grillattavaksi:

Tahmeat_grillipihvit

Glaseeratut grillipihvit

Aasialainen_grilliporsas

Aasialainen grillipossu

Cajunmaustettu Tomahawk-pihvi ja savusalsa

Cajunmaustettu Tomahawk-pihvi ja savusalsaa

Anna.fi:

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.