Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Aasialaiset ribsit

Ainakin kerran kesässä on grillattava ribsejä! Nämä ribsit saavat herkullisen aasialaisen twistin inkivääristä ja seesamiöljystä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Ribsit:

  • 1 kg ribsejä
  • 2 tl suolaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • pari oksaa timjamia
  • vettä

Marinadi:

  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl hienonnettua inkivääriä
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 2 rkl chilikastiketta
  • 1 dl soijakastiketta
  • ½ dl riisiviinietikkaa
  • ½ dl hunajaa

Koristeluun:

  • seesaminsiemeniä
  • kevätsipulia

Valmistusohje

1. Laita isoon kattilaan ribsit, suola, paloitellut valkosipulinkynnet, sipuli ja timjaminoksat. Peitä vedellä. Keitä ribsejä 1–1 1⁄2 tuntia. Anna niiden jäähtyä liemessä.

2. Keitä marinadi lihojen kiehuessa. Sekoita kaikki marinadin ainekset pienessä kattilassa, kuumenna ja anna kiehua 5 minuuttia niin, että kastike paksunee.

3. Nosta lihat liemestä ja grillaa niihin miedolla lämmöllä väriä. Voitele samalla marinadilla. Lisää marinadia aina 5 minuutin välein, kunnes liha on ruskistunut. Korstele seesaminsiemenillä ja kevätsipulisilpulla.

4. Tarjoa ribsit osana mahtavaa grilliplatteria.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/18.

Lisää lihaa grillattavaksi:

Tahmeat_grillipihvit

Glaseeratut grillipihvit

Aasialainen_grilliporsas

Aasialainen grillipossu

Cajunmaustettu Tomahawk-pihvi ja savusalsa

Cajunmaustettu Tomahawk-pihvi ja savusalsaa

Anna.fi:


Kommentoi

Kommentoi juttua: Aasialaiset ribsit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.