Aavasaksan sämpylät
Aavasaksan sämpylät leivottiin Kotilieden keittiössä, mutta ohje on Kotilieden lukijalta. Sämpylät saavat kuohkeutta kauraleseista, -hiutaleista ja perunahiutaleista.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
Aavasaksan sämpylät
- 0.5 l lämmintä vettä
- 50 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 0.5 dl perunahiutaleita
- 1 dl kauralesettä
- 1 dl isoja kaurahiutaleita
- noin 1 l vehnähiivaleipäjauhoja (noin 750 g)
voiteluun:
- siirappi-voisula-kahvi
Valmistusohje
Aavasaksan sämpylät leivotaan näin:
- Murenna hiiva lämpimään veteen. Lisää suola, perunahiutaleet, kauraleseet, kaurahiutaleet ja vehnähiivaleipäjauhoja. Anna taikinan nousta.
- Leivo taikina sämpylöiksi.
- Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia. Voitele Aavasaksan sämpylät kuumalla siirappi-voisula-kahviseoksella.
”Aavasaksalla käytetään paljon hiivaleipäjauhojen sijasta Ruotsin råsikt-jauhoja, jotka leipoutuvat hyvin ja sopivat erityisen hyvin sämpylöihin ja limppuihin. Terveisiä maailman rauhallisimmalta rajalta!” Aune Jaako, Aavasaksa
Katso myös: Kaurasta syntyvät kaikkien aikojen parhaat sämpylät – Ammattileipuri: ”Kaura on kotisämpylöiden superaine”
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Leivo itse kuohkeat ja superhelpot sämpylät – listasimme 4 ohjetta, joilla onnistut varmasti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Aavasaksan sämpylät