Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Aavasaksan sämpylät

Aavasaksan sämpylät leivottiin Kotilieden keittiössä, mutta ohje on Kotilieden lukijalta. Sämpylät saavat kuohkeutta kauraleseista, -hiutaleista ja perunahiutaleista.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Aavasaksan sämpylät

  • 0.5 l lämmintä vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 dl perunahiutaleita
  • 1 dl kauralesettä
  • 1 dl isoja kaurahiutaleita
  • noin 1 l vehnähiivaleipäjauhoja (noin 750 g)

voiteluun:

  • siirappi-voisula-kahvi

Valmistusohje

Aavasaksan sämpylät leivotaan näin:

  1. Murenna hiiva lämpimään veteen. Lisää suola, perunahiutaleet, kauraleseet, kaurahiutaleet ja vehnähiivaleipäjauhoja. Anna taikinan nousta.
  2. Leivo taikina sämpylöiksi.
  3. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia. Voitele Aavasaksan sämpylät kuumalla siirappi-voisula-kahviseoksella.

”Aavasaksalla käytetään paljon hiivaleipäjauhojen sijasta Ruotsin råsikt-jauhoja, jotka leipoutuvat hyvin ja sopivat erityisen hyvin sämpylöihin ja limppuihin. Terveisiä maailman rauhallisimmalta rajalta!” Aune Jaako, Aavasaksa

Katso myös: Kaurasta syntyvät kaikkien aikojen parhaat sämpylät – Ammattileipuri: ”Kaura on kotisämpylöiden superaine”

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Leivo itse kuohkeat ja superhelpot sämpylät – listasimme 4 ohjetta, joilla onnistut varmasti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Aavasaksan sämpylät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.