Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

After eight -kakku

After eight -kakku kätkee sisäänsä herkullisen tuorejuusto-suklaaraidan. Mehevä kuivakakku saa viimeisen silauksen sulasta piparminttusuklaasta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

After eight -kakku

  • 100 g voita
  • 3 ¾ dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl kermaviiliä
  • 6 ¾ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • ¾ dl kaakaojauhetta
  • 2 tl piparminttu-uutetta

Täyte

  • 250 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ¾ dl sokeria
  • 100 g After eight -suklaata

Kuorrutus

  • 100 g After eight -suklaata
  • 50 g tummaa suklaata
  • 1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

After eight -kakku leivotaan helposti näin:

1. Sulata sata grammaa voita. Vatkaa kulhossa voi ja kolme ja puoli desilitraa sokeria tasaiseksi. Lisää neljä kananmunaa yksi kerrallaan. Lisää puolitoista desilitraa kermaviiliä ja vatkaa jälleen 1–2 minuutin ajan.

2. Sekoita toisessa kulhossa 6 3/4 desilitraa vehnäjauhoja, puoli teelusikallista leivinjauhetta, puoli teelusikallista ruokasoodaa ja 3/4 desilitraa kaakaojauhetta. Lisää kuivat aineet taikinan joukkoon ja vatkaa muutaman minuutin ajan, kunnes taikina on sileää. Mausta seos kahdella teelusikallisella piparminttu-uuttetta ja sekoita.

3. Sekoita toisessa kulhossa 250 grammaa maustamatonta tuorejuustoa ja 3/4 desilitraa sokeria. Pilko sekaan sata grammaa After eight -suklaata.

4. Voitele ja jauhota kuivakakkuvuoka (2 1⁄2 l). Kaada kolmasosa kakkutaikinasta vuokaan. Lusikoi puolet tuorejuustotäytteestä kakun keskelle raidaksi. Kaada päälle puolet lopusta kakkutaikinasta ja lisää loppu tuorejuustotäyte ohuena raitana keskelle. Kaada päälle loppu kakkutaikina ja tasoita pinta.

5. Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla 60–75 minuuttia, kunnes cocktailtikkuun ei tartu enää taikinaa testattaessa.

6. Anna kakun jäähtyä ja kumoa se sen jälkeen tarjoiluvadille.

7. Sulata kattilassa miedolla lämmöllä sata grammaa After eight suklaata, 50 grammaa tummaa suklaata ja desilitra kuohukermaa ja sekoita tasaiseksi. Viimeistele After eight -kakku valuttamalla suklaakuorrutus kakun päälle lämpimänä.

Vinkki! Leivo tarjolle myös maukas ja mehevä suklaa-kahvikakku.

after eight kakku

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2022.

Lue myös Anna.fi: Suolakinuski-suklaakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: After eight -kakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.