Reseptit
yli 60 min
3
Kiitos

Ahven banh mi -leipä

Vietnamin katukojuista peräisin olevat bahn mi -leivät täytetään paistetuilla ahvenilla ja pikkelöidyillä kasviksilla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 iso patonki
3 isoa ahvenfileetä
nokare voita
1 1/2 rkl makeaa soijakastiketta
1 rkl limetin mehua
1 tl sambal oelek -chilitahnaa

Pikkelöity porkkana-retikkasalaatti

1 porkkana
100 g retikkaa
1 dl vettä
1/2 dl sokeria
2 rkl riisiviinietikkaa
ripaus suolaa
Mainos

ginikurkut

1/2 kurkku
1 rkl giniä
2 tl riisiviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus sokeria

Lisäksi

majoneesia
sriracha-chilikastiketta
tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Valmista pikkelöity salaatti. Kuori porkkanat ja retikka ja vedä julienneraastimella ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta loput aineet kattilassa ja nosta liemi jäähtymään. Nosta vihannessuikaleet joukkoon ja anna jäähty ja maustua liemessä vähintään tunti. Leikkaa kurkku lohkoiksi ja ravista lasipurkissa ginin, riisiviinietikan ja mausteiden kanssa. Jätä maustumaan.

2. Tee ahvenfileisiin ruotojonon kummallekin puolelle viilto ja irrota ruotojonot irti v-leikkauksella. Paloittele fileet ja paista pannulla voissa. Sekoita soijakastike, limetin mehu ja chilitahna. Valuta ahvenpalojen päälle ja siirrä pannu syrjään odottamaan.

3. Valuta pikkelöidyt salaatti ja kurkkulohko huolella. Paloittele patonki kolmeen osaan ja halkaise ne. Sipaise leiville majoneesia. Täytä pikkelöidyllä porkkana-retikkasalaatilla, kurkulla ja ahvenpaloilla. Viimeistele leivät chilikastikkeella ja tuoreella korianterilla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 5/2017.

Lisää rentoa katuruokaa:

McPatonki - patonki pikkelöidyillä kasviksilla

McPatonki – patonki pikkelöidyillä kasviksilla

silakkahampurilainen

Silakkahampurilainen

kalatacot

Kalatacot

Ruoka.fi: Mehevät lohitacot

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ahven banh mi -leipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X