Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ahven banh mi -leipä

Vietnamin katukojuista peräisin olevat bahn mi -leivät täytetään paistetuilla ahvenilla ja pikkelöidyillä kasviksilla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
3  annosta

Ainekset

Ahven banh mi:

  • 1 iso patonki
  • 3 isoa ahvenfileetä
  • 1 rkl voita
  • 1 ½ rkl makeaa soijakastiketta
  • 1 rkl limetin mehua
  • 1 tl sambal oelek -chilitahnaa

Pikkelöity porkkana-retikkasalaatti

  • 1 porkkana
  • 100 g retikkaa
  • 1 dl vettä
  • ½ dl sokeria
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • ¼ tl suolaa

ginikurkut

  • ½ kurkku
  • 1 rkl giniä
  • 2 tl riisiviinietikkaa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl sokeria

Lisäksi

  • majoneesia
  • sriracha-chilikastiketta
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

Ahven banh mi tehdään helposti näin:

1. Valmista pikkelöity salaatti. Kuori porkkanat ja retikka ja vedä julienneraastimella ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta loput aineet kattilassa ja nosta liemi jäähtymään. Nosta vihannessuikaleet joukkoon ja anna jäähty ja maustua liemessä vähintään tunti. Leikkaa kurkku lohkoiksi ja ravista lasipurkissa ginin, riisiviinietikan ja mausteiden kanssa. Jätä maustumaan.

2. Tee ahvenfileisiin ruotojonon kummallekin puolelle viilto ja irrota ruotojonot irti v-leikkauksella. Paloittele fileet ja paista pannulla voissa. Sekoita soijakastike, limetin mehu ja chilitahna. Valuta ahvenpalojen päälle ja siirrä pannu syrjään odottamaan.

3. Valuta pikkelöidyt salaatti ja kurkkulohko huolella. Paloittele patonki kolmeen osaan ja halkaise ne. Sipaise leiville majoneesia. Täytä pikkelöidyllä porkkana-retikkasalaatilla, kurkulla ja ahvenpaloilla. Viimeistele leivät chilikastikkeella ja tuoreella korianterilla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 5/2017.

Lisää rentoa katuruokaa:

McPatonki - patonki pikkelöidyillä kasviksilla

McPatonki – patonki pikkelöidyillä kasviksilla

silakkahampurilainen

Silakkahampurilainen

kalatacot

Kalatacot

Ruoka.fi: Mehevät lohitacot


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ahven banh mi -leipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.