Ahvenanmaan pannukakku

Ahvenanmaan pannukakku 

60+
min
10 annosta
yli 60 min
Ahvenanmaan pannukakku on perinneherkku, jonka salaisuus piilee manna- tai riisipuurossa sekä kardemummassa. Pannari tarjotaan perinteisesti luumukiisselin ja kermavaahdon kanssa.

Ainekset

1/2 l täysmaitoa
3/4 dl mannasuurimoita
4 kananmunaa
1/2 l täysmaitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
75 g sulatettua voita

Valmistusohje

 

  1. Mittaa maito kattilaan ja kiehauta. Sekoita mannasuurimot vähän kerrallaan maitoon ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
  2. Anna puuron jäähtyä hieman ja lisää joukkoon munat, sokeri, maito, vehnäjauhot, kardemumma ja vaniljasokeri. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää vielä suola ja sulatettu rasva. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  3. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna pannukakun vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
  4. Tarjoa hillon/tuoreiden marjojen tai luumukiisselin ja kermavaahdon kanssa.
08.07.2017
Tiina Rantanen
Tiina Rantanenn