Reseptit
30-60 min

Äidin nokkosmuhennos

Ainekset

Lisää kauppalistalle
nokkosia
voita tai margariinia
vehnäjauhoja
kermaa
ripaus suolaa, sokeria ja valkopippuria

Valmistusohje

  1. Ryöppää nokkoset, valuta ja hakkaa leikkuulaudalla. Sulata paksupohjaisessa kattilassa voita tai margariinia ja kääntele siinä nokkosia.
  2. Sekoita vehnäjauhoja kylmään veteen ja lisää jauhosuurus nokkosten joukkoon hyvin vatkaten. Lisää kermaa ja anna nokkosmuhennoksen kypsyä.
  3. Mausta nokkosmuhennos suolalla, ripauksella sokeria ja aavistuksella valkopippuria.
  • Ole tarkkana, ettei nokkosmuhennos pala pohjaan. Tarkista maku. Nokkosmuhennoksen maun pitää olla voimakas ja lempeästi makeansuolainen. Halutessasi voit voimistaa makua kasvisliemikuutiolla. Koristele nokkosmuhennos keitetyn kananmunan lohkoilla.

Avainsanat

Avainsanat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Äidin nokkosmuhennos

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X