Mummon perunasalaatti
Perinteinen perunasalaatti saa tässä reseptissä raikkautta omenakuutioista. Kastike tehdään majoneesista, kermaviilistä ja etikasta, maustetaan tillillä ja timjamilla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Mummon perunasalaatti
- 15 pientä, keitettyä perunaa
- 2 isoa herkkukurkkua
- 1 tuore kurkku
- 2 hapanta omenaa
- 1 sipuli
Mummon perunasalaatin kastike
- 1 putkilo kruunumajoneesia
- 2 dl kermaviiliä
- 2 rkl Rajamäen etikkaa
- 2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- nippu tilliä
- 1 rkl ruohosipulia hienonnettuna
Valmistusohje
Mummon perunasalaatti valmistuu helposti näin:
- Leikkaa keitetyt perunat, herkkukurkut, tuore kurkku ja kuoritut omenat pieniksi kuutioiksi. Valuta kurkkukuutiot siivilässä. Leikkaa sipuli mahdollisimman hienoksi silpuksi ja sekoita joukkoon.
- Sekoita kastiketta varten majoneesi, kermaviili, etikkaa, suolaa, sokeria ja runsaasti hienonnettua tilliä. Sekoita kastike perunasalaattiin. Peitä salaatti ja pidä viileässä. Koristele mummon perunasalaatti hienonnetulla tillillä ja timjamilla.
Vinkki: Kokeile myös vihreää perunasalaattia
Lue myös Anna.fi: Näin käytät ylijääneet keitetyt perunat – 5 vinkkiä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mummon perunasalaatti
Tämä on hyvä ohje etikan määrää voi itse määritellä vähemmäksikin.
Ja Dijonin sinappia 1 tl tekee säväyksen kastikkeeseen.