Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lapsilta kielletty sitruunamisu

Tämän helpon ja herkullisen jälkiruoan kostuttamisen käytetään kermalikööriä, joten se sopii vain aikuisille. Tee misu edellisenä päivänä, jotta se ehtii mehustua ja vain koristele ennen tarjoilua.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 12-14 tiramisu-keksiä  (Savoiardi)
  • 1 ½ dl kermalikööriä (esim. Vana Tallinn Ice Cream)
  • 250 g mascarpone-juustoa
  • 3-4 rkl lemon curd -sitruunatahnaa
  • ¾-1 dl tomusokeria
  • 1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
  • ½ sitruunan mehu
  • 3 kananmunan keltuaista
  • 3 kananmunan valkuaista

Koristeeksi

  • tuoreita marjoja tai hedelmiä
  • tuoretta minttua tai sitruunamelissaa

Valmistusohje

  1. Sekoita keskenään mascarpone-juusto, lemon curd -tahna, sitruunankuoriraaste ja mehu.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri.  Kun teet vaahdotukset ohjeen järjestyksessä, sähkövatkainta ei tarvitse pestä välillä. Toisinpäin ei valkuaisten vaahdottaminen onnistu.  Yhdistä vaahdot varovasti juustoseoksen joukkoon.
  3. Asettele puolet tiramisukekseistä vuokaan. Kostuta keksejä kermaliköörillä. Kaada puolet täytteestä kekseille. Tee toinen kerros samalla tavalla. Peitä vuoka tuorekelmulla ja anna misun maustua viileässä mielellään seuraavaan päivään.
  4. Koristele misu tuoreilla marjoilla tai hedelmillä. Ja tämä herkku on sitten sallittu vain aikuisille!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lapsilta kielletty sitruunamisu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.