Lapsilta kielletty sitruunamisu
Tämän helpon ja herkullisen jälkiruoan kostuttamisen käytetään kermalikööriä, joten se sopii vain aikuisille. Tee misu edellisenä päivänä, jotta se ehtii mehustua ja vain koristele ennen tarjoilua.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 12-14 tiramisu-keksiä (Savoiardi)
- 1 ½ dl kermalikööriä (esim. Vana Tallinn Ice Cream)
- 250 g mascarpone-juustoa
- 3-4 rkl lemon curd -sitruunatahnaa
- ¾-1 dl tomusokeria
- 1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
- ½ sitruunan mehu
- 3 kananmunan keltuaista
- 3 kananmunan valkuaista
Koristeeksi
- tuoreita marjoja tai hedelmiä
- tuoretta minttua tai sitruunamelissaa
Valmistusohje
- Sekoita keskenään mascarpone-juusto, lemon curd -tahna, sitruunankuoriraaste ja mehu.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri. Kun teet vaahdotukset ohjeen järjestyksessä, sähkövatkainta ei tarvitse pestä välillä. Toisinpäin ei valkuaisten vaahdottaminen onnistu. Yhdistä vaahdot varovasti juustoseoksen joukkoon.
- Asettele puolet tiramisukekseistä vuokaan. Kostuta keksejä kermaliköörillä. Kaada puolet täytteestä kekseille. Tee toinen kerros samalla tavalla. Peitä vuoka tuorekelmulla ja anna misun maustua viileässä mielellään seuraavaan päivään.
- Koristele misu tuoreilla marjoilla tai hedelmillä. Ja tämä herkku on sitten sallittu vain aikuisille!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lapsilta kielletty sitruunamisu