Ailan sillipannacotta
Tämä matjessillistä valmistettu kalaherkku sopii niin joulun kalapöytään, vappubrunssille kuin juhannusaterialle uusien perunoiden kaveriksi. Ruoka on nopea valmistaa, mutta se tarvitsee jääkaappiaikaa hyytyäkseen. Ohje on ruokatoimittaja Aila Pakarisen käsialaa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Sillipannacotta:
- 2 liivatelehteä
- 35 g matjessilliä
- 2 dl kuohukermaa
- ¼ tl suolaa
- 2-2 ½ rkl sinappia
- ½ dl silputtua tilliä
- ½ dl silputtua ruohosipulia
- 2 dl kermaviiliä
Koriseeksi
- 1 hienonnettu punasipuli
- tilliä
Valmistusohje
- Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen 10 minuutiksi.
- Valuta silli ja hienonna se. Kuumenna kerma kattilassa ja ota se pois lämmöltä.
- Purista liivatteet kuiviksi ja sulata ne kuumaan kermaan. Anna jäähtyä.
- Lisää kermaan sillikuutiot, suola, pippuri, sinappi, tilli, ruohosipuli ja kermaviili. Sekoita hyvin.
- Jaa seos kahdeksaan lasiin tai pieneen kulhoon. Pane noin 1 desin verran seosta jokaiseen. Anna hyytyäviileässä seuraavaan päivään.
- Koristele sillipannacotta lopuksi punasipuli-ja tillisilpulla. Tarjoa kalapöydän osana, (uusien) perunoiden ja/tai ruisleivän kanssa.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Silli-tuorejuustopallot
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ailan sillipannacotta
Onko silliä tosiaan vain 35g? Ja onko kohdassa neljä,sekaan lisättävä sipuli myös punasipuli aivan?
Eipäs siinä ollutkaan sipulikuutioita vaan sillikuutioita ?