Reseptit
alle 30 min
Kiitos

Aioli eli valkosipulimajoneesi

Aioli eli valkosipulimajoneesi maistuuesimerkiksi kasvisten, kalan tai äyriäisten lisukkeena.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
4 valkosipulinkynttä
2 keltuaista
1 tl haaleaa vettä
2 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria

Keskustelu

Ei oikein toimi tämä resepti, kannattaa etsiä joku toinen resepti jos aikoo dippiä tehdä. Ehkä vähän vajaat ohjeet.

jos majoneesia on tarkoitus tehdä, ja sauvasekoitin käytössä. 4 kertas koetin ei emulgoidu. johtuen siitä, että valkuainen puuttuu. Sauvasekoitin kilahtaa emmennin, ennenkuin ohjeellanne tulee majoneesia.
onko teillä Joku Vappu Pimiä tekemässä näitä reseptejä. Teillä on aika monessa muussakin ohjeessa virheitä

Vinkkinä kaikille: Aiolin voi toki tehdä valmiiseen majoneesiin, mutta tämä ohje tehdään niin sanotusti perinteisellä menetelmällä. Eli perinteinen tehdään aina ilman valkuaista. Perinteisessä majoneesissa keltuaisen joukkoon lisätään öljyä pienissä määrin koko ajan voimakkaasti vatkaten. Majoneesin teko perinteisellä menetelmällä on yksi ruoanlaitoin haastavampia juttuja. Mutta tässäkin harjoitus tekee mestarin. Pikamajoneesiin laitetaan kokonainen kananmuna, ja sen voi tehdä sauvasekoittimella.

En tienny että tää ois pitäny sekottaa sauvasekoittimella, joten mä vatkasin haarukalla. Ihan hirveetä kuraa tuli ja meni roskiin.

Kommentoi juttua: Aioli eli valkosipulimajoneesi

Vastaa käyttäjälle Lassi Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X