Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Aioli eli valkosipulimajoneesi

Aioli eli valkosipulimajoneesi maistuuesimerkiksi kasvisten, kalan tai äyriäisten lisukkeena.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Aioli

  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 keltuaista
  • 1 tl haaleaa vettä
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/6 tl suolaa
  • 1/6 tl valkopippuria

Valmistusohje

Aioli valmistuu helposti näin:

1. Ota kaikki majoneesin ainekset ajoissa huoneenlämpöön.

2. Kuori ja purista valkosipulinkynnet kulhoon. Sekoita kulhossa keskenään valkosipuli ja keltuaiset.

3. Lisää keltuaisten ja valkosipulin joukkoon 1 rkl oliiviöljyä tipoittain voimakkaasti vatkaten. Vatkaa sitten joukkoon 1 tl haaleaa vettä sekä loput öljystä vähitellen koko ajan vatkaten ohuena nauhana.

4. Lisää aioliin lopuksi sitruunamehu ja mausteet. Tarkista lopuksi aiolin maku.

Vinkki: Tarjoa aioli eli espanjalainen valkosipulimajoneesi esimerkiksi savustettujen perunoiden tai lohkoperunoiden kanssa.

Lue myös Anna.fi: 7 x dippi bataattiranskalaisille: helpot ja nopeat reseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Aioli eli valkosipulimajoneesi

Jenni

Ostoslistalta puuttuu majoneesi?

Hv

😆👌

Cookforidiots

Hahaha tässähän se ”majoneesi” nimenomaan tehdään näistä raaka-aineista….😂😂😂😂

Lassi

Mistähän se majoneesi tehdään?

Hannu

ei sakene

Jussi

Sauvasekottimella muutamissa sekunneissa valmista.

Pettynyt

Nyt ei kyllä osunut nappiin tämä resepti. Meni koko satsi suoraan roskiin. :/

Epäonnistunut

Ei oikein toimi tämä resepti, kannattaa etsiä joku toinen resepti jos aikoo dippiä tehdä. Ehkä vähän vajaat ohjeet.

huoh

Meni roskiin ja itkin sen jälkeen 15min…

Mika Aro

jos majoneesia on tarkoitus tehdä, ja sauvasekoitin käytössä. 4 kertas koetin ei emulgoidu. johtuen siitä, että valkuainen puuttuu. Sauvasekoitin kilahtaa emmennin, ennenkuin ohjeellanne tulee majoneesia.
onko teillä Joku Vappu Pimiä tekemässä näitä reseptejä. Teillä on aika monessa muussakin ohjeessa virheitä

Tiedoksvaan

Valkuainen puuttuu.

Kotiliesi toimitus

Vinkkinä kaikille: Aiolin voi toki tehdä valmiiseen majoneesiin, mutta tämä ohje tehdään niin sanotusti perinteisellä menetelmällä. Eli perinteinen tehdään aina ilman valkuaista. Perinteisessä majoneesissa keltuaisen joukkoon lisätään öljyä pienissä määrin koko ajan voimakkaasti vatkaten. Majoneesin teko perinteisellä menetelmällä on yksi ruoanlaitoin haastavampia juttuja. Mutta tässäkin harjoitus tekee mestarin. Pikamajoneesiin laitetaan kokonainen kananmuna, ja sen voi tehdä sauvasekoittimella.

Keltanokka

Onnistui täydellisesti tällä ohjeella, eka kokeilu ikinä!

Epäonnistunut satsi

En tienny että tää ois pitäny sekottaa sauvasekoittimella, joten mä vatkasin haarukalla. Ihan hirveetä kuraa tuli ja meni roskiin.

Vastaa käyttäjälle PettynytPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.