Airan jogurttikakku
Perinteinen kuivakakku saa pehmeyttä ja mehevän kosteuden lisäämällä taikinaan jogurttia.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Airan jogurttikakku
- 2 kananmunaa
- 2 dl maustamatonta jogurttia tai asidofilus-piimää
- 125 g voita sulatettuna
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl soodaa
- 2 ½ dl sokeria
- 1 tl kanelia
- ½ tl inkivääriä
- ½ tl neilikkaa
Viimeistelyyn
- tomusokeria
Valmistusohje
Jogurttikakku leivotaan helposti näin:
- Sulata voi kattilassa. Riko isoon kulhoon kananmunat yksitellen. Sekoita kananmunat ja jogurtti tai piimä. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt voisula.
- Sekoita keskenään toisessa kulhossa kuivat aineet, eli vehnäjauhot, sooda, sokeri, kaneli, inkivääri ja neilikka ja lisää kuivien aineiden seos taikinaan.
- Voitele ja korppujauhota rengasvuoka. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan.
- Paista jogurttikakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia. Voit kokeilla kakun kypsyyttä puutikulla, jos tikkuun ei jää taikinaa, on kakku kypsä ja voit ottaa sen uunista. Kumoa jogurttikakku hieman jäähtyneenä. Voit viimeistellä kakun tomusokerilla.
Vinkki: Katso Kotiliesi.fi:n kooste herkullisista kuivakakuista sekä maustekakuista.
Lue myös Anna.fi: Näin leivot konjakkikinuskilla kuorrutetun pähkinäkakun juhliin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Airan jogurttikakku