Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Amarettokakku

Amarettokakku on helppo leivottava. Mehevä kahvikakku säilyy hyvin, joten sen voi leipoa valmiiksi jo hyvissä ajoin ennen tarjoilupäivää.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Amarettokakku:

  • 200 g voita
  • 2 ½ dl sokeria
  • 2 dl perunajauhoja
  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ dl mantelilikööriä
  • tai tai konjakkia

Valmistusohje

Amarettokakku leivotaan helposti näin:

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus l).
  3. Vaahdota pehmeä voi, sokeri ja perunajauhot. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää lopuksi alkoholi.
  4. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Katso lisää: Kahvikakku – makumuisto mummolasta

Katso lisää Anna.fi/ruoka: Tätä konjakkimurokakkua Annan lukijat rakastavat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Amarettokakku

hietaveikko

vuoka pitää olla isompi 1.5-2 litraa

Vastaa käyttäjälle hietaveikkoPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.